Politie Limburg-Noord

Vier zaken in de uitzending van De Gouden Tip

Datum: 20-02-2006
Tijd bericht: 11:34
Plaats: Venlo / Maastricht
In de uitzending van het opsporingsprogramma De Gouden Tip van 21 februari 2006 komen de volgende zaken aan de orde:

Zaak 1: Bedreiging van een 14-jarig meisje in Siebengewald Op woensdag 1 februari fietst een 14-jarig meisje naar school in Gennep. Als een man ten val komt, gaat zij naar hem toe om te kijken hoe het met hem gaat. Als zij bij de man komt grijpt deze haar vast en wordt het meisje met een mes bedreigd. De politie heeft een compositietekening van de man en is op zoek naar getuigen of mensen die de man menen te herkennen.

Zaak 2: Overval op friture in Heerlen Op zaterdag 28 januari wordt een friture aan de Valkstraat in Heerlen overvallen. De politie heeft een signalement van de daders en is op zoek naar getuigen, of mensen die meer weten over de overval.

Zaak 3: Straatroof in Landgraaf
Op maandagmiddag 30 januari wordt een man, die op weg is naar een bank aan de Hoofdstraat in Landgraaf, van zijn portemonnee beroofd. De politie heeft een goed signalement van een van de daders en zoekt getuigen of mensen, die meer weten over deze straatroof.

Zaak 4: Overval op juwelier in Echt Op vrijdag 27 januari wordt de eigenaresse van een juwelierszaak aan de Plats in Echt overvallen en beroofd. Van een van de daders is een compositietekening gemaakt, die getoond wordt. Ook worden foto's van de ontvreemde sieraden getoond. De politie zoekt getuigen en mensen die de daders herkennen of weten waar de sieraden aangeboden zijn.

Tijdens de uitzending wordt in het service-item aandacht geschonken aan de veranderde boetebedragen bij overtredingen.

Teksten en foto's van deze uitzending staan vanaf 21 januari om 16.00 uur op de internetsite www.degoudentip.tv Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie hebt over een van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politietelefoonteam op het gratis telefoonnummer 0800 -- 2552 552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900 -- 8844 (lokaal tarief) bellen.