Gemeente Drechterland

Help

20-2-2006

smalle stoep

Nog even, en het wordt weer âgroeizaam weerâ. We kunnen weer wat meer buiten leven en van de omgeving genieten. Jaarlijks krijgt de gemeente op dat moment vragen over de begroeiing.
Stoeptegel
Eén van de problemen is het smaller worden van de stoep. Daar kan die stoep niets aan doen. De overhangende begroeiing is natuurlijk de oorzaak. Lang niet altijd is het de gemeente die hier wat aan gaat doen. Dit is het geval bij het âparticulier groenâ. Het is wel zo dat wij van de gemeente bij een trottoir van vier tegels breed, alle vier tegels willen zien. Zien we te weinig tegels dan ziet u ons binnenkort voor uw deur staan.

Snoeien
Met deze publicatie willen we u vragen eens te kijken naar het groen van uw eigen tuin op de grens met de openbare weg. Wanneer dit overhangt, wordt het tijd om te snoeien. Wij zullen de komende tijd hetzelfde doen met het openbare groen. Want ook dat mag natuurlijk niet overhangen. Wanneer u in uw omgeving gemeentelijk groen ziet waarvan u vindt dat het gesnoeid moet worden, roepen wij u nu op dit te melden. U hebt dan onze volledige aandacht.

---