Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 20 februari 2006

Amersfoorts internetbedrijf sluit contract met REISinformatiegroep

Nóg sneller ontmoeten op 9292ov.nl

Stel je voor: je reist elke dag met de trein van Amersfoort naar Utrecht en ziet regelmatig dezelfde leuke jongen instappen op het station. Hem aanspreken in een drukke trein durf je niet. Hoe kom je er dan toch achter wie hij is? Op de landelijke website 9292ov.nl kun je via OVontmoetingen.nl contact leggen met medereizigers. Het Amersfoortse internetbedrijf Admium ontwikkelde een systeem, waardoor elkaar opsporen nóg sneller en eenvoudiger gaat.

OVontmoetingen.nl is een initiatief van REISinformatiegroep, het bedrijf achter de landelijke website 9292ov.nl, met informatie over al het openbaar vervoer in Nederland. Het doel van deze drukbezochte site is om het reizen per openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. Via de vernieuwde site OVontmoetingen.nl kun je sinds kort een persoonlijk profiel aanmaken, waarin je gegevens over jezelf invult. Ook is het nu heel eenvoudig om er een foto bij te plaatsen. Zo is de kans dat je medereisgenoten herkent of zelf herkend word een stuk groter geworden. Wil je contact leggen met iemand die je dagelijks in de tram tegenkomt? Wil je weten of er medereizigers zijn die dezelfde hobby hebben als jij? Zou je een afspraak willen maken met die dame die je een tijdje geleden in de metro hebt aangesproken? Via OVontmoetingen.nl kan dat nu heel gemakkelijk.

De basis van OVontmoetingen.nl is een uniek ID-systeem dat ontwikkeld is door het Amersfoortse internetbedrijf Admium. Admium ontwikkelde dit systeem in eerste instantie voor Kroegenweb.nl, een populaire landelijke caféportal, die in 2005 2,2 miljoen bezoekers trok. 'Het integreren van het Admium ID-systeem in 9292ov.nl is eigenlijk een logisch gevolg van de samenwerking die wij al hadden met Reisinformatiegroep BV,' aldus Jan Henk Bouman, directeur/eigenaar van Admium. 'Zo hadden wij bijvoorbeeld Kroegenweb al gekoppeld aan 9292ov.nl, waardoor je vanuit elk aangesloten café snel een kaart en ov-routeplanner kunt opvragen. Ook kunnen cafés op Kroegenweb zelf interessante evenementen invoeren, die dan automatisch ook direct op 92920v.nl verschijnen'

Admium houdt zich bezig met het bouwen, beheren en hosten van websites. Het bedrijf is sterk in het ontwikkelen van nieuwe concepten en internettoepassingen. Admium bedient een uitgebreid landelijk netwerk van opdrachtgevers en is daarnaast onder andere regionaal betrokken bij maatschappelijke projecten. Admium is bijvoorbeeld founder van Matchpoint en ondersteunt Stichting Leukemie.nl, Terminus de Onthaasting, Sint Nicolaas Comité en Stichting Kerst in Amersfoort.