Politie Gelderland-Midden

Arnhemmers gepakt na diefstalpoging op de Schuytgraaf
Publicatiedatum: 20-2-2006 14:48:52 Inbraak Oude Stationsstraat: mannen niet langer verdacht
Publicatiedatum: 20-2-2006 14:48:16

Arnhem - De twee inwoners van Baarn, die het afgelopen weekend door de politie werden aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een inbraak en vernieling op de Oude Stationsstraat in Arnhem zijn weer op vrije voeten. De twee bleken niets met het voorval van doen te hebben. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden waren ze aanvankelijk als verdachten aangezien. De veertienjarige jongen die tegelijkertijd was aangehouden zit nog wel vast. De jongen werd in de nacht van zaterdag op zondag door een surveillerende hondengeleider van de politie aangetroffen op een afgesloten bouwterrein nabij het NS-station. Kort na diens aanhouding zag de agent nog twee personen lopen. Na het inroepen van hulp werden de twee mannen uit Baarn door collega's van de hondengeleider in de omgeving aangetroffen. Hun verklaring over hun aanwezigheid daar bleek later aannemelijk, waardoor ze niet langer als verdachten konden worden aangemerkt. Het onderzoek naar de inbraak is nog gaande.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Met 113 km/u door bebouwde kom: rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 20-2-2006 14:46:38

Arnhem - Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben zondagavond op Onderlangs in Arnhem het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist uit Heelsum. De man raasde rond half tien met een vaart van 113 km/u over de weg en werd op heterdaad betrapt met behulp van de Lasergun. De Heelsumer bleek niet onder invloed maar kreeg wel een proces-verbaal en zal zijn auto een tijdje moeten laten staan. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles op Arnhemse wegen

Publicatiedatum: 20-2-2006 14:44:22

Arnhem - Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn zondagavond op drie verschillende wegen in Arnhem verkeerscontroles gehouden. Tussen vijf uur en kwart voor zeven controleerde het VHT op de IJssellaan. Met behulp van de Lasergun werden 14 van de 370 passanten betrapt op snelheidsovertredingen. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 97 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld: twee bromfietsers voor het rijden zonder helm en een automobilist voor het mobiel bellen tijdens het rijden.
Aansluitend werd postgevat op de Rosendaalseweg tot half negen. In totaal 155 passanten kregen een stopteken en moesten een blaastest ondergaan. Geen van hen bleek echter te diep in het glaasje te hebben gekeken. Ook werd gecontroleerd op snelheidsovertredingen maar iedereen bleek zich aan de maximumsnelheid te houden. Toch kregen drie automobilisten een bekeuring voor het rijden zonder autogordels; één automobilist kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Van de drie gecontroleerde bromfietsers kregen er twee een bekeuring omdat ze zonder helm reden.
Tussen negen en elf uur controleerde het team het verkeer op Onderlangs. Dat leverde negen snelheidsovertredingen op onder 420 passanten. Van één van de overtreders werd het rijbewijs ingevorderd (zie persbericht elders) omdat hij fors te hard gereden had. Ruim 150 bestuurders moesten ook een blaastest afleggen, maar geen van hen bleek de limiet te hebben overschreden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Ingebroken bij brillenzaak

Publicatiedatum: 20-2-2006 14:48:35

Elst - In een brillenzaak in het centrum van Elst is in de nacht van zondag op maandag rond 03:30 uur ingebroken. Daarbij hebben de dieven de pui aan de voorzijde van het pand vernield. In de winkel werden brillenrekken van de muur gerukt en uit de rekken en displays gooiden de inbrekers brillen op de grond. Vervolgens namen ze een nog onbekend aantal brillen en geldbedrag mee. De politie stelt een onderzoek in en vraagt eventuele getuigen van de inbraak zich te melden via het nummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606