Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 20 februari 2006

Aanrijding waarbij alcohol in het spel is

TILBURG Gisteravond, tegen 19.00 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Molenbochtstraat met het Besterdplein. Een 32 jarige man uit Tilburg reed met zijn auto over het fietspad van het Besterdplein richting de Nicolaas Pieckstraat. Hij liet een 61 jarige automobilist, afkomstig uit Tilburg, die over de Molenbochtstraat reed niet de vrije doorgang. Hierdoor ontstond een aanrijding. De agenten, die ter plaatse een onderzoek instelden roken dat de 32 jarige bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Een blaastest op het bureau wees uit dat de man, 350 Ug/l, zijnde 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Voorzien van een rijverbod van twee uren, mocht hij vertrekken.

Politie onderzoekt tasjesroof

TILBURG Agenten zijn met het opnemen van een uitgebreide aangifte en het opnemen van getuigenverklaringen gestart met een onderzoek naar tasjesroof. Gisteravond om 20.00 uur werd een 66 jarige vrouw uit Ravels (België) op de Schouwburgring beroofd van haar handtas. Het slachtoffer liep over de Schouwburgring te Tilburg richting het Louis Boumeesterplein. Plotseling voelde ze dat er getrokken werd aan haar handtas die aan haar linker arm hing. Voordat het slachtoffer er erg in hand vluchtte de verdachte, met handtas per fiets weg richting Oude Dijk. Omstanders die het hebben zien gebeuren zijn nog achter de dader aangerend, echter zonder resultaat.

Man aangehouden voor het niet opvolgen van een bevel

TILBURG Agenten hebben tegen middernacht een 30 jarige man afkomstig uit Tilburg aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

De man gedroeg zich in een portiek aan de Gasthuisring vervelend omdat hij te laat was voor de opvang. Na diverse malen het personeel te hebben lastig gevallen werd de politie ingeschakeld. Ook aan het verhaal van de politie gaf hij geen gehoor. Na hem diverse malen gevraagd te hebben te vertrekken, bleef hij weigeren. Hierop hebben de agenten de verdachte aangehouden.

Politie onderzoekt inbraken in scholen

TILBURG - Drie scholen zijn het afgelopen weekend doelwit geweest van inbraak. Met het opnemen van processen verbaal van aangifte is de politie gestart met een onderzoek.

Zo werd een middelbare school, gevestigd aan de Noordhoekring te Tilburg bezocht. Diverse toegangsdeuren tot het gebouw vertoonden braakschade. Ook werd er een ruit van een van de deuren verwijderd. Uit de school werd computermateriaal ontvreemd.

Bij een school in de Professor Cobbenhagenlaan kwam vanmorgen, tussen
01.00 uur en 01.15 uur een inbraakalarm bij de politie binnen. Agenten troffen bij het ter plaatse gaan, niemand meer aan. Via een ingetrapte nooddeur, zijn de inbrekers het pand binnen gegaan. Er werden diverse goederen weggenomen, zoals computermateriaal en kasten.

Ook een school aan de Academielaan werd gisteravond, tussen 20.30 uur en 20.40 uur bezocht. Via twee ingeslagen ramen lukte het de inbrekers het pand binnen te gaan. De buit bestond uit enkele beeldschermen.

Op alle locaties heeft de politie een technisch onderzoek ingesteld, waarbij aangetroffen sporen veilig gesteld werden. Ook werden er getuigen gehoord.

Teveel aan bachus geofferd

TILBURG Gisteren, tegen middernacht hebben agenten een 18 jarige man afkomstig uit Oosterhout aangehouden terzake openbare dronkenschap. De man was in een stadsbus in slaap gevallen. Zowel de chauffeur als de agenten kregen de man met geen mogelijkheid wakker. Uiteindelijk hebben de agenten ervoor gekozen de man ter ontnuchtering mee te nemen naar het politiebureau.

Ook op de Hart van Brabantlaan werd een man bekeurd voor hetzelfde feit. De 38 jarige man afkomstig uit Tilburg, lag tegen een flat en kon niet meer op zijn benen staan. Omdat het niet mogelijk was hem aan het eigen zorgkader over te dragen, werd ook hij ter ontnuchtering ingesloten.

Auteur: Desirée Brabers