Politie Gelderland-Midden

Politie betrapt Arnhemmer bij inbraak

Publicatiedatum: 20-2-2006 14:53:19

Arnhem - Een 29-jarige Arnhemmer is maandagochtend vroeg door de politie betrapt na een inbraak in een winkel aan de Geitenkamp in zijn woonplaats. De man werd in het pand door agenten aangetroffen kort nadat daar een inbraak was gemeld.

Omstreeks vier uur hoorde een getuige glasgerinkel en zag kort daarop een bromfietser wegrijden bij de winkel. De getuige waarschuwde direct de politie. Enkele minuten later zagen agenten een bromfiets met draaiende motor voor het bewuste pand staan. De ruit van de zaak bleek te zijn vernield en binnen zagen de agenten een man staan met een helm op. Het bleek de 29-jarige Arnhemmer te zijn. De man werd aangehouden en is ingesloten. Door de eigenaar van de zaak is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieven spuiten brandblusser leeg in woning

Publicatiedatum: 20-2-2006 14:51:39

Arnhem - Onbekende dieven hebben zaterdagochtend in een woning aan het Afferdenpad in Arnhem een kennelijk gestolen brandblusser leeggespoten via de brievenbus. De 61-jarige bewoonster van het pand ontdekte in alle vroegte tot haar ontzetting dat de benedenverdieping van haar woning onder de witte poeder zat en waarschuwde de politie. Die stelde een onderzoek in en ontdekte dat er op de Hazenkamp vermoedelijk een brandblusser gestolen was vanaf een geparkeerd staande vrachtauto. Op verschillende plaatsen tussen de Hazenkamp en het Afferdenpad bleek er met de brandblusser gespoten te zijn. De agenten troffen de blusser even later leeg aan in de omgeving van het Afferdenpad. De politie zoekt getuigen die mogelijk iets van de diefstal of het spuiten met de brandblusser hebben gezien. Men kan met informatie terecht bij de politie Arnhem-Zuid via 0900-8844. Door de gedupeerde Arnhemse is aangifte gedaan van vernieling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


Publicatiedatum: 20-2-2006 14:50:50 gestoord door de beveiligers en de politie. Justitie beslist verder over het lot van de beide Arnhemmers.