Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Wachtlijsten jeugdzorg

Kamerstuk, 20-2-2006

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DJB/JZ-2662549

20 februari 2006

Op maandag 13 februari 2006 heeft de MOgroep uw Kamer geïnformeerd over de wachtlijst in de jeugdzorg per 1 januari 2006. Naar aanleiding hiervan heeft uw Kamer om een spoeddebat verzocht, dat op 23 februari plaatsvindt. Mevrouw Aasted-Madsen van de CDA-fractie vraagt mij om vóór dit debat schriftelijk op deze cijfers te reageren.

Op 2 februari 2006 heb ik u reeds een brief gezonden over de wachtlijsten in de jeugdzorg. In deze brief heb ik uiteengezet welke afspraken ik met de provincies heb gemaakt, met als doel dat de wachtlijsten uiterlijk eind 2006 vergaand zijn teruggedrongen. Ik ben ook ingegaan op het financiële kader dat ik hier tegenover zet.

De nieuwste cijfers van de MOgroep laten een oploop van de wachtlijsten zien. Deze cijfers worden op dit moment door mijn departement geanalyseerd. Zoveel is duidelijk, dat een extra inspanning nodig is om de wachtlijsten aan het eind van dit jaar te hebben teruggedrongen. Ik zal u vóór het algemeen overleg dat wij op 16 maart aanstaande over de jeugdzorg hebben, bij brief over de aanpak die mij voor ogen staat informeren. Ik zal in die brief ook nader ingaan op de gepresenteerde cijfers.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp