Gemeente Rotterdam

Nr. 56
20 februari 2006

Nieuwbouw 3000 woningen veiliggesteld

Produktieafspraken met corporaties verlengd

Het college van burgemeester en wethouders heeft de woningbouwproductie voor de komende twee jaar voor een belangrijk deel veiliggesteld door met zes woningcorporaties produktieafspraken te maken. De afspraken hebben betrekking op de 'start bouw' van 5.700 woningen. Vrijdag 17 februari heeft wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid, Milieu & Fysieke Infrastructuur) met de woningcorporaties SOR, Woonbron, PWS, Com*Wonen, Vestia en de Nieuwe Unie afspraken voor dit jaar en volgend jaar ondertekend.

Voor de SOR was het de eerste keer dat een afspraak werd gemaakt. Met de andere corporaties heeft de gemeente de lopende afspraken verlengd.

In de produktieafspraken maken de gemeente en corporaties afspraken over het aantal te bouwen woningen en de locaties daarvan in de stad. Per project zijn afspraken gemaakt over de parkeervoorziening bij de woningen. De afspraken zijn een belangrijke garantie voor het behalen van de collegedoelstelling om jaarlijks met de bouw van minimaal drieduizend woningen te starten.

De afgelopen drie jaar is in Rotterdam ieder jaar gestart met de nieuwbouw van minimaal drieduizend woningen. Voor het merendeel ging het om middeldure en dure woningen, omdat daaraan in de stad een tekort is.

noot voor de redactie/