Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

20-02-2006
Commissaris van de Koningin brengt werkbezoek aan gemeente

Op donderdag 16 februari jl. bracht de Commissaris van de Koningin Maij-Weggen een werkbezoek aan de gemeente Eersel. Na ontvangst door de burgemeester had de Commissaris een gesprek met het college van B&W en met een aantal maatschappelijke instellingen over jeugdzorg en jeugdbeleid. Voor Maij-Weggen is jeugdbeleid een van de hoofdpunten tijdens haar werkbezoeken door heel Brabant.

Na de lunch bracht de Commissaris een bezoek aan het nieuwe gemeenschapshuis in Vessem, waar zij werd ontvangen door de jarige beheerder Jan de Laat en enkele bestuursleden. De Commissaris was onder de indruk van de wijze waarop het historische hart van Vessem geïntegreerd is in het nieuwe centrum. Ook bracht de Commissaris samen met burgemeester Houben een kort bezoek aan een klas van de basisschool in Vessem.

Met een bezoek aan het Rythovius College werd de dag afgesloten. Vol enthousiasme vertelde daar enkele deelnemers van het honkbouwteam over de wijze waarop zij samen met de gemeente het afgelopen half jaar hebben gewerkt aan de plannen voor het nieuwe jeugdhonk in Eersel (zie foto). Een andere groep leerlingen hield een presentatie over hun idee, het realiseren van een internetcafé in het jeugdhonk, dat zij hadden uitgewerkt in het kader van de rabojongerenplan en waarmee zij in de prijzen zijn gevallen. De Commissaris toonde zich positief over de enthousiaste en gedegen wijze waarop de jongeren dit project hebben aangepakt. Zij sprak de hoop uit over een snelle realisatie van het jeugdhonk, zodat de Eerselse jeugd tussen de 12 en 16 jaar een eigen plek krijgen waar zij elkaar na schooltijd kunnen ontmoeten.