Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

20 februari 2006

Kilder - Carnavalswagen op drift

Een carnavalswagen is zondagmiddag (19/02) na de carnavalsoptocht op de Wehlseweg losgeraakt en tegen een geparkeerde auto tot stilstand gekomen. De carnavalswagen was een aanhanger die aan een tractor vast zat, bestuurd door een 51-jarige man uit Laag Keppel. De borgpen schoot rond 16.20 uur los, waarna de aanhangwagen losraakte en tegen de geparkeerde auto aankwam. Beide partijen regelen de schade.

Zeddam - Automobilist rijdt door na aanrijding

Een 21-jarige automobilist uit Doetinchem is in de nacht van zondag op maandag (20/02) op de 's-Heerenbergseweg doorgereden na aanrijding met een 40-jarige automobilist uit Stokkum. De politie kreeg deze melding maandagmorgen vroeg rond 00.40 uur en stelde een onderzoek in. Een passant had een kentekenplaat gevonden en aan de hand hiervan kwam de politie bij de woning van de verdachte terecht. De 21-jarige man lag te slapen en bleek onder invloed van alcohol. Hij verklaarde tegenover de politie zich niets meer te kunnen herinneren. Hij blies op het politiebureau een promillage van 2,1. De politie maakte proces-verbaal op.

Doetinchem - Motorrijder gewond door aanrijding Een 47-jarige motorrijder uit Westendorp raakte zondagmiddag (19/02) op de Europaweg gewond door een aanrijding met een 57-jarige automobilist uit Doetinchem. De automobilist remde rond 15.10 voor het verkeer voor hem en de achter hem rijdende motorrijder zag dit te laat. Hij kwam (zachtjes) tegen de auto aan en kwam ten val. De auto raakte niet beschadigd. De motorrijder is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Winterswijk - Beginnend bestuurder onder invloed

De politie heeft zondagmorgen (19/02) op de Misterweg een 22-jarige beginnende bestuurder van een personenauto uit Hengelo (Gld.) aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 10.45 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,3 terwijl voor een beginnend bestuurder 0,2 toegestaan is. De politie maakte proces-verbaal op.

Varsseveld - Politie houdt verdachte inbraak aan

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (20/02) op de Twente Route een 30-jarige man uit Zeist aangehouden. De man wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een restaurant aan de Zieuwentseweg in Lichtenvoorde. De politie kreeg maandagmorgen vroeg rond 02.20 uur melding van de inbraak en aan de hand van informatie van getuigen werd de man rijdend aangetroffen. Uit het restaurant bleek een kluis verdwenen te zijn. De politie bracht de man over naar het politiebureau in Doetinchem en sloot hem voor verder verhoor op in een cel.

Winterswijk - Insluiper steelt bankpas

Een nog onbekend meisje heeft vrijdagmiddag (18/02) in een woning aan de Wilhelminastraat de bankpas van een 84-jarige vrouw gestolen. Het meisje belde rond 17.00 uur aan en kwam met een smoesje de woning binnen. Zij zag kans uit de portemonnee de bankpas te stelen. De eigenares werd later door een vrouw gebeld die zei van de bank te zijn. Zij had de pincode van de vrouw nodig om de pas te blokkeren. De bewoonster gaf deze echter niet en lichtte de politie in.

Doetinchem - Inbraak in restaurant

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een restaurant aan de Korte Kaponiestraat. De daders braken maandagmorgen vroeg rond 06.15 uur een deur open en haalden uit enkele gokkasten en uit een kassalade een hoeveelheid geld. De politie onderzoekt de inbraak.

Drempt- Kortsluiting oorzaak rookoverlast woning

Kortsluiting is vermoedelijk de oorzaak dat in de nacht van zondag op maandag een woning aan Gildeweg vol rook kwam te staan. Politie en brandweer kregen maandagmorgen vroeg rond 00.05 uur melding dat er een woningbrand zou zijn. Ter plaatse aangekomen stonden de bewoners buiten en was de benedenwoning vol met rook. Volgens de brandweer is de rook vermoedelijk ontstaan door kortsluiting van een afwasmachine.

Winterswijk - Wiet in auto aangetroffen

De politie heeft zondagmiddag (19/02) in een personenauto aan de Waliensestraat drie zakjes wiet aangetroffen. De politie hield vijf verdachten (vijf inwoners uit Vreden en Hagen in de leeftijd van 21 t/m 26) aan. De politie controleerde de auto rond 17.15 uur en rook direct een wietlucht. De politie bracht de verdachten over naar het politiebureau en verhoorde hen. De politie zond hen na verhoor heen. En over de justitiële afhandeling wordt overleg gepleegd met justitie.

Dinxperlo - oprollen hennepkwekerij

De politie heeft maandagmorgen (20/2) een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Helmkamp opgerold. De kwekerij waar geen planten, maar wel de volledige installatie werd aangetroffen, is ontmanteld. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt en de politie stelt een onderzoek in naar de kweker.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --