Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 20 februari

Alkmaar, 20-02-2006 o 15.00 uur

Motorrijder gewond na ongeval.

Alkmaar, zondag 19 februari 2006

Zondagmiddag raakte een 39-jarige motorrijder uit Purmerend gewond bij een aanrijding op de Westdijk. De man reed met zijn motor over genoemde weg toen hij in een bocht op het weggedeelte terecht kwam van het tegemoetkomende verkeer. Hierbij schampte hij twee personenautos. De bestuurder kon zijn motor in bedwang houden en reed vervolgens verder. De bestuurder van één va de aangereden autos zette een achtervolging in en sprak de bestuurder aan op de kruising van de Westdijk met de Ommering in Alkmaar. Tijdens het politieonderzoek werd duidelijk dat de motor onverzekerd was, de bestuurder geen rijbewijs had en dat hij alcohol had gedronken. Een bloedonderzoek moet duidelijkheid geven over de hoeveelheid genuttigde alcohol. Bij de twee aanrijdingen raakte de motorrijder gewond aan zijn voet. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Diefstal autos.

Den Helder, zondag 19 februari 2006.

Tussen zaterdagavond 19.00 uur en zondagmorgen 11.30 uur werd een auto gestolen vanaf de Bassingracht. Het gaat om een auto van het merk Suzuki, type Alto Max. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken JV-SX-94.

Schagen, maandag 20 februari 2006.

In de nacht van zondag op maandag werd eveneens een auto gestolen vanaf de Oostersingel. Hier gong het om een auto van het merk Mercedes, type E200 CDI. De auto is zwart van kleur en voert het kenteken XJ-SR-68.

Snelheidscontrole

Alkmaar, zondag 19 februari 2006.

Zondagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Ommering op een gedeelte waar wegwerkzaamheden worden uitgevoerd. In verband met die werkzaamheden geldt op dat weggedeelte een maximumsnelheid van 50 km/u. Tijdens de controle passeerden tussen de 70 en 80 voertuigen het meetpunt. Hiervan reden er 6 te snel. De hoogst gereden snelheid bedroeg 98 km/u.

Veel goederen weg bij inbraak woning

Castricum, maandag 20 februari 2006.

Zondag tussen 12.30 en 24.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Grutto. Men kwam in het huis door het vernielen van een deur. Vervolgens heeft men alle vertrekken in de woning doorzocht op zoek naar waardevolle spullen. De bewoner kon nog niet precies aangeven wat er is verdwenen. In ieder geval mist men een computer, een flatscreen tv, een digitale camera, sieraden en munten.

Jongen aangehouden na levensgevaarlijk rijgedrag.

Alkmaar, maandag 20 februari 2006.

In de nacht van zondag op maandag is een 20-jarige jongen uit Bergen aan Zee aangehouden. Hij had zich kort daarvoor schuldig gemaakt aan levensgevaarlijk rijgedrag en was tot tweemaal toe ingereden op een politieauto.

Surveillerende agenten troffen de jongen met zijn auto aan op de Marktstraat. Zij zagen dat de bestuurder met onverantwoord hoge snelheid reed. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven negeerde hij deze. Vervolgens werd een achtervolging ingesteld. Hierbij werd door de verdachte op sommige plaatsen met snelheden gereden die boven de 100 km/u lagen. Via verschillende wegen belandde men op het industrieterrein Overdie. Op de kruising van de Kitmanstraat met het Zeglis ontstond een aanrijding tussen de auto van de verdachte en een politieauto. Na de aanrijding reed de verdachte weg. Op het industrieterrein reed de verdachte tot tweemaal toe in op een politieauto. Een aanrijding kon alleen voorkomen worden door het alert reageren van de bestuurder van de politiewagen. Vervolgens verdween de auto. Aan de hand van het kenteken kon het adres van de bestuurder worden vastgesteld. Bij zijn woning in Bergen aan Zee werd postgevat en kon de politie kort daarop de jongen aanhouden waarbij hij verzet pleegde. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De auto waarin hij reed is in beslag genomen.

Taxichauffeur beroofd

Hoorn, maandag 20 februari 2006.

In de nacht van zondag op maandag tussen 01.05 en 01.45 uur is een 30-jarige taxichauffeur uit Amsterdam beroofd van zijn geld. Het slachtoffer reed met de dader vanuit Amsterdam naar de Liedtsstraat in Hoorn. Toen de verdachte uit stapte pakte hij een pistool uit zijn kleding bedreigde de chauffeur en eiste geld. Nadat het slachtoffer hem geld had gegeven wilde hij ook de mobiele telefoon hebben. Vervolgens rende de verdachte, via de Wabestraat weg in de richting van de Van de Boschstraat. Het gaat om een ongeveer 30-jarige man met een Zuid-Amerikaans uiterlijk. Hij droeg een wollen muts met diverse kleuren en een half lange leren jas.

Rijden onder invloed van alcohol.

Den Helder, maandag 20 februari 2006.

In de nacht van zondag op maandag werd een 28-jarige man uit Geldrop aangehouden op de Willem Barentszstraat. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl tijdens een controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 550 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Inbreker overlopen.

Zwaag, maandag 20 februari 2006.

Maandagmorgen overliep de bewoner van een woning aan de Hondsdraf een inbreker. Toen de bewoner beneden kwam zag hij een onbekende man in de woonkamer staan. Deze begon hard te schreeuwen en verdween vervolgens. Later bleek dat een computer, een biertender, een tweetal mobiele telefoons en een aantal bankpassen waren verdwenen. Omdat als zeer snel in zijn werk ging kon geen goed signalement van de verdachte worden gegeven.

Stoffelijk overschot man in Noord-Hollandskanaal

Alkmaar, maandag 20 februari 2006.

Maandagmorgen werd het stoffelijk overschot van een tot nu toe onbekende man, aangetroffen in het water van het Noord-Hollandskanaal. Omstreeks 10.15 uur zag een voorbijganger het lichaam drijven ter hoogte van de Frieschebrug. Het stoffelijk overschot is de brandweer geborgen. Uit onderzoek is komen vast te staan dat de man door verdrinking om het leven is gekomen. Er werden geen sporen aangetroffen die wijzen in de richting van een misdrijf. De identiteit van het slachtoffer is op dit moment nog niet bekend evenals het tijdstip waarop hij in het water is geraakt. Het gaat om een man tussen de 50 en 60 jaar. Hij is 1.69 m. lang en heeft een slank postuur. Het slachtoffer droeg een grijs/zwartkleurig jack van het merk Chanomix (Outdoor Equipment) maat M, een blauwgrijze broek, een meerkleurige sweater (donkergrijs/blauw/lichtgrijs) maat M en voorzien van opschrift Basket Hits en een grijskleurig overhemd. In de kleding van de man werd onder andere autosleutels aangetroffen van het merk Mercedes. Iedereen die informatie kan verschaffen over de identiteit van de man wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon, 0900-8844 (lokaal tarief)

Laatst gewijzigd 20-02-2006 15:08 | © Politie Noord-Holland Noord |