Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

20 februari 2006

Doornspijk / 't Harde - 11 bestuurders te snel

De politie heeft op zondagavond (19-02) aan 11 bestuurders een boete uitgereikt ivm het overschrijden van de maximum snelheid. De controles vonden plaats op de Huisdijk te Doornspijk en de Eperweg in 't Harde. Eén bestuurder ontsprong de dans. Hij bleef op de 80 km. weg, met zijn snelheid van 129 km. per uur nét onder de grens van de overschrijding met 50 kilometers en mocht zijn rijbewijs bij op zak houden.

Nunspeet - Automobilist gewond

Een 75-jarige automobilist uit Garderen raakte op zondag (19-02) rond 16.00 uur onwel op de Elspeterweg en botste daarna tegen de boom. De man raakte gewond aan zijn hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was total loss.

Nunspeet - Inbraak bedrijven

In de vroege morgenuren van zondag (19-02) werd er ingebroken in een winkel aan de Stationslaan. Er wordt tot nu toe niets vermist. Op zondagavond (19-02) werd er ook ingebroken in een horecazaak aan de F.A. Molijnlaan. De dader kwam binnen door het vernielen van een deurruit. Binnen werd de toegangsdeur naar het restaurantgedeelte geforceerd. Uit het kantoor werd een geldkistje met geld ontvreemd.

Nunspeet - Drietal met inbrekersgereedschap ingesloten De politie controleerde op maandag (20-02) rond 03.00 uur een personenauto met drie personen op de A28 thv de afrit Nulde. In de auto werd een hoeveelheid inbrekers- gereedschap aangetroffen. De drie inzittenden (19, 19 en 21) uit Utrecht werden aangehouden en de auto met inhoud werd overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in naar de handel en wandel van het drietal.

Nunspeet - Tweetal ingesloten na overlast

De politie heeft op maandag (20-02) rond 01.55 uur twee Nunspeters, een 50-jarige vrouw en een 81-jarige man aangehouden voor het veroorzaken van nachtelijk lawaaioverlast bij een woning aan de Jongkindhoek. Ze wilden in de nachtelijke uren de woning binnen maar werden niet toegelaten. Het duo weigerde om de plek, ook na vordering door de politie, te verlaten. De twee werden vervolgens aangehouden. Zij pleegden verzet bij de aanhouding en werden ingesloten voor nader onderzoek.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --