Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

20 februari 2006

Apeldoorn - Automobilist flink onder invloed

De politie heeft zondagmorgen (19/02) op de kruising Deventerstraat/kanaal Noord een 51-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die behoorlijk onder invloed van alcohol was. Een 55-jarige getuige uit Apeldoorn zag dat de automobilist rond 10.00 uur tegen een lantaarnpaal was gebotst. De getuige belde de politie die constateerde dat de automobilist flink onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau een promillage van 2,7. Bovendien bleek zijn auto niet APK-gekeurd te zijn. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Man ingesloten na bedreiging en mishandeling

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (20/02) een 34 jarige man uit Apeldoorn ingesloten nadat hij op de Loolaan een 16-jarig Apeldoorns meisje had bedreigd en mishandeld. De verdachte sloeg en schopte maandagmorgen vroeg rond 00.30 uur het meisje en bedreigde haar met een mes. Het motief is nog niet duidelijk. De politie hield de verdachte aan en sloot hem voor verder onderzoek op in een cel.

Apeldoorn - Brandstichting via brievenbus

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (19/02) in de brievenbus van een woning aan de Concertstraat brand gesticht. De bewoners ontdekten zondagmorgen rond 08.45 uur dat een schapje in de brievenbus zwart geblakerd was. Onderzoek wees uit dat de daders via de brievenbus brand materiaal naar binnen hadden gegooid. De politie gaat verder met het onderzoek.

Wenum Wiesel - slachtoffer ongeval Beemterweg overleden

De 75-jarige vrouw uit Wenum Wiesel die vrijdagochtend (17/2) zwaar gewond raakte bij een verkeersongeval op de kruising Kanaal Noord en de Beemterweg is zaterdag aan de tengevolge van de opgelopen verwondingen overleden. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.45 uur. Het slachtoffer reed met haar fiets over het Kanaal Noord en achter haar, uit de richting Vaassen naderde een 40-jarige automobiliste uit die plaats. Bij de kruising met de Beemterweg is, zo blijkt uit onderzoek, het slachtoffer plotseling naar links gereden om linksaf de Beemterweg in te rijden. De automobiliste reed met geringe snelheid en heeft geprobeerd een aanrijding te voorkomen. Desondanks werd het slachtoffer geschept en zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --