Gemeente Wageningen

WERV-gemeenten willen VNG-congres organiseren

De vier WERV-gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal hebben zich kandidaat gesteld voor de organisatie van het jaarlijkse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in 2008. Met de vele hotelaccommodaties en congresvoorzieningen in de centraal gelegen WERV-regio is het samenwerkingsverband goed in staat het omvangrijke congres te organiseren.

De burgemeesters van Wageningen (G.J.M. van Rumund), Ede (R.C. Robbertsen), Rhenen (G.F. Naafs) en Veenendaal (T. Elzenga) hebben zich eind vorig jaar naar voren geschoven als organisator van het tweedaagse congres in 2008. Met de organisatie van het evenement willen de WERV-gemeenten hun hechte samenwerkingsverband rond de grens van de provincies Gelderland en Utrecht nadrukkelijk profileren. Het succes van Food Valley is hiervan een aansprekend resultaat. Het congres geniet landelijke bekendheid en trekt veel aandacht. De editie 2005 van het VNG-congres in Goes trok 2.700 bestuurders uit heel Nederland.

Regio met kracht
De WERV-regio manifesteert zich de laatste jaren nadrukkelijk. In de Nota Ruimte en in de beleidsnota Pieken in de Delta komt het samenwerkingsverband uitgebreid aan bod. Binnen de WERV-gemeenten zijn grootschalige ontwikkelingen gaande, zoals de ontwikkeling van Ede-Oost tot nieuw woon- en werkgebied, Ruggengraat Wageningen, recreatie in Rhenen en de winkelfunctie Veenendaal. Het WERV-gebied is een regio met kracht en kan de organisatie van een grootschalig congres goed aan. Dat willen de vier gemeenten uitstralen tijdens het VNG-congres.

Veel te bieden
De regio herbergt veel voorzieningen die nodig zijn voor een dergelijk congres. Het gaat bijvoorbeeld om Cinemec in Ede als congresaccommodatie en om het royale aanbod van hotels. Ook de excursiemogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Universiteitsstad Wageningen, Ouwehands Dierenpark en de militaire begraafplaats Grebbeberg in Rhenen, Kröller Müller Museum, Nationaal Park de Hoge Veluwe en varen op de Nederrijn vormen slechts een greep uit wat de WERV-regio te bieden heeft.