Gemeente Haaren



* Vernieuwing glascontainers en kleurscheiding

In samenwerking met de inzamelaar van ons glasafval, zullen in maart 2006, alle glascontainers binnen de gemeente Haaren worden vernieuwd.

In samenwerking met de inzamelaar van ons glasafval, zullen in maart 2006, alle glascontainers binnen de gemeente Haaren worden vernieuwd. Dit betekent ondermeer een verbetering van het straatbeeld door de inzet van nieuwe blauwkleurige glascontainers. Daarnaast zal binnen alle dorpskernen nog maar één type glascontainer worden ingezet. Volgens de planning zullen alle glascontainers binnen één of twee dagen worden gewisseld. Op de gerenoveerde glascontainers zal tevens de kleurscheiding in wit/groen/bruin nog beter zichtbaar worden gemaakt.

Regelmatig ontvangt de gemeente Haaren vragen over het feit dat de glascontainer door één vrachtwagen gelijktijdig wordt leeggemaakt. Het lijkt erop dat bij de lediging van de glascontainer in de vrachtwagen, alle drie de kleuren bij elkaar komen. Dit is een misverstand. Het glas dat op kleur gescheiden in de glascontainer wordt gegooid, blijft ook bij het leegmaken in de vrachtwagen netjes kleur bij kleur, doordat er in de vrachtwagen tussenschotten zitten. De glascontainer wordt op het middendeel geplaatst en elke kleur belandt in het daarvoor bestemde compartiment!

Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de heer Peters (sectie milieu), bereikbaar onder telefoonnummer (0411) - 62 72 67.