Prins Bernhard Cultuurfonds


Fonds stimuleert publicaties over Zeeuwse

cultuur- en natuurhistorie

Middelburg, 14 januari 2006. Op 14 februari heeft de Gedeputeerde voor Cultuur, drs. H. van Waveren, in De Drvkkery in Middelburg het startsein gegeven voor het Publicatiefonds Zeeland. Het fonds is bedoeld voor publicaties op het gebied van Zeeuwse cultuur- en natuurhistorie, bij voorkeur uitgegeven door Zeeuwse uitgeverijen. Er is de komende vier jaar E 20.000 per jaar beschikbaar.

Het beheer van het fonds komt in handen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland, dat soortgelijke publicaties steunt. Aanvragen kunnen dan ook bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland ingediend worden. Daar is ook een lijst met criteria beschikbaar. Zo dient de publicatie onder andere toegankelijk te zijn voor een breed publiek, is de verkoopprijs - rekening houdend met de provinciale bijdrage - gelijk aan of lager dan E 15 en mogen de productiekosten niet meer bedragen dan E 10.000. De subsidie bestaat uit en bijdrage van maximaal 25% van de productiekosten.

Tegelijkertijd met de afweging of een publicatie in aanmerking komt voor een bijdrage uit het Publicatiefonds Zeeland, wordt getoetst of subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland mogelijk is.