Gemeente Heerhugowaard


Rekening houden met egels

De gemeente heeft besloten om bij grootschalige rooi-, plant- en snoeiwerkzaamheden rekening te houden met de egel en haar leefomgeving.

De gemeente heeft besloten om bij grootschalige rooi-, plant- en snoeiwerkzaamheden rekening te houden met de egel en haar leefomgeving. Daarom zal voortaan worden overlegd met het egelopvangcentrum en de dierenbescherming over eventueel te nemen maatregelen, voordat er begonnen wordt met de werkzaamheden aan het groen.

Egels zouden tijdens de werkzaamheden tijdelijk kunnen worden opgevangen door het egelopvangcentrum en na afloop weer worden uitgezet op speciale uitzetplaatsen voor egels. De gemeente gaat samen met het egelopvangcentrum bekijken of er meerdere geschikte uitzetplaatsen kunnen worden gecreëerd. Ook wil zij helpen aan het verbeteren van de leefomgeving van de egel.

Als laatste zijn er gemeentelijke plannen om in gesprek te gaan met verschillende natuur- en milieuorganisaties. Zij kunnen de gemeente adviseren over het rekening houden met flora en fauna. Deze plannen worden dit jaar verder uitgewerkt.

20-2-2006