Katwijk Politie biedt hulp bij aanrijding

De politie van het team Katwijk heeft op maandag 20 februari, omstreeks 11.00 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Willem de Zwijgerlaan. Een 45-jarige Katwijker reed op zijn bromfiets over de Willem de Zwijgerlaan, komende uit de richting van de Zeeweg. Hij verleende op het kruispunt met de Dennelaan geen voorrang aan een van rechtskomende automobilist. De automobilist, een 34-jarige man uit Katwijk, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het gevolg was een aanrijding waarbij de 45-jarige Katwijker ten val kwam en is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Voorhout Beroving van portemonnee

Een 69-jarige vrouw uit Voorhout heeft aangifte gedaan bij de politie van beroving. Zij werd op zaterdag 18 februari, omstreeks 15.15 uur, op de hoek van de Schoonoord/ Dinsdagse Wetering beroofd van haar portemonnee. Zij liep op het trottoir toen zij ingehaald werd door een vrouw. De vrouw vroeg haar de weg en een man kwam bij hen staan. Nadat de twee weg waren, miste de vrouw haar portemonnee uit haar tas. Navraag bij de bank leerde dat er al geld met haar pinpas die in haar portemonnee zat was gepind. De politie heeft de beroving in onderzoek.

Leiden Aanrijding tussen snorfietser en automobiliste

De politie heeft op maandag 20 februari, omstreeks 11.45 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Sint Jorissteeg en de Kaardesteeg. Een 17-jarige jongen uit Leiden reed op zijn snorfiets over de Kaardesteeg, komende uit de richting van de Korevaarstraat. Hij verleende op het kruispunt met de Sint Jorissteeg geen voorrang aan een van linkskomende automobiliste die op de kruisende weg reed. De automobiliste, een 39-jarige vrouw uit Leiderdorp, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen kwam ten val en is met beenletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhouding na mishandeling

De politie hield maandagochtend 20 februari een 21-jarige man uit Katwijk aan. Zijn aanhouding volgde na onderzoek door de politie naar een mishandeling van een 36-jarige Leiderdorpse rij-instructeur. Dit gebeurde op zaterdag 21 januari rond 12.30 uur op de Valkenburgseweg nabij de Molentuinweg. De Katwijker reed achter de lesauto en had kennelijk weinig gevoel voor de rijles die een leerlinge kreeg. Hij reed zo dicht achter de lesauto dat de leerlinge zichtbaar nerveus begon te worden. De rij-instructeur besloot zich daarom in de auto om te draaien en gebaarde de man wat meer afstand te houden. Kennelijk was hem dat te veel, haalde in, ging voor de lesauto rijden en ging even stevig op zijn rem staan. De rij-instructeur kon tijdig ingrijpen maar besloot om de man op zijn rijgedrag aan te spreken. Dit kon bij de verkeerslichten nabij de Molentuin. De Katwijker stapte echter uit zijn auto en begon te schoppen en te slaan naar de rij-instructeur die naast builen en bulten ook een lichte hersenschudding opliep. Omstanders wisten door in te grijpen vermoedelijk erger te voorkomen. De Katwijker reed vervolgens weg. De politie startte na de aangifte een onderzoek. De verdachte krijgt proces-verbaal.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor belediging

De politie hield maandag 20 februari, rond 13.15 uur, op de Castellumstraat een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn voor het beledigen van een hoofdconducteur van de NS. De 40-jarige hoofdconducteur uit Alphen aan den Rijn zag dat de man de overweg van het station aan het Stationsplein overstak op het moment dat het daar verboden was. Hij sprak hem daarover aan en vroeg om een legitimatie. Deze had hij niet en vervolgens onstak hij in woedde en begon de hoofdconducteur te beledigen. Vervolgens liep hij weg. Op de Castellumstraat werd hij door de gewaarschuwde politie aangehouden. Hij is ingesloten.

Alphen a/d Rijn Aanhoudingen voor bezit hennep

De politie hield maandag 20 februari, rond 10.15 uur, aan de Preludeweg een 29-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 23-jarige man uit Nieuw Weerdinge aan. Beiden probeerden weg te komen nadat ze zagen dat de politie bij hun kelderbox stond. De politie was daar naar toe geroepen omdat er meldingen kwamen van een sterke henneplucht. De agenten wisten de twee te stoppen en lieten hen de box openen. Daar stonden twee vuilniszakken met bruikbare henneptoppen met totaal gewicht van ongeveer 3 kg. De twee werden vervolgens aangehouden en zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de vondst en de herkomst.

Gouda Bromfietsdiefstal voorkomen

Een 69-jarige Gouwenaar wist maandag 20 februari, rond 12.00 uur, maar net de diefstal van zijn bromfiets te voorkomen. Dit gebeurde aan de Agnietenstraat op het moment dat hij terug kwam bij zijn daar gestalde bromfiets. Een jongen, naar later bleek 17-jarige Gouwenaar, stond daar bij zijn bromfiets waarvan inmiddels het slot verwijderd was. Hij liep snel weg toen hij de man zag aankomen. Deze waarschuwde de politie die de jongen aanhield in een gebouw aan de Boelekade. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Gouda Politie ontdekt hennepkwekerij

De politie ontdekte maandagmorgen 20 februari een in vol bedrijf zijnde hennepkwekerij op het bedrijventerrein aan de Nijverheidsstraat. De politie had informatie dat zich daar een hennepkwekerij zou bevinden. In een tweetal garageboxen waren vier ruimte professioneel ingericht. De politie trof er 1628 planten aan. De stroom voor de voeding van de lampen en ontluchters werd illegaal afgetapt. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden maar hoopt dit binnenkort te kunnen doen. De hennepkwekerij is ontmanteld.

Gouda Politie onderzoekt inbraak

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een bedrijfsinbraak. Uit het bedrijf, dat aan het Jaagpad gevestigd is, werd 200 kilo rood koper gestolen. De diefstal vond in het weekend plaats. Vermoedelijk hebben de daders kruiwagens gebruikt om het koper in een ander voertuig over te laden. De technische recherche van Politie Hollands Midden doet onderzoek naar eventueel achtergelaten sporen die naar een verdachte kunnen leiden. Mogelijk dat personen getuige zijn geweest van de diefstal, zij worden gevraagd contact op te nemen met Politie Hollands Midden middels het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---