Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (19/20)

TILBURG, 19 februari 2006

Brand leidt tot vondst hennepkwekerij

TILBURG: Op vrijdagmiddag 17 februari 2006, om 13.45 rukten brandweer en politie uit voor een brand in een schuur. De schuur lag bij een woning aan de Maarschalk Wavellstraat. De brand werd snel door de brandweer geblust en na inspectie bleek dat er in de schuur een hennepkwekerij was gemaakt. De wietplantage bestond uit circa 95 planten. De restanten van de kwekerij zijn geruimd door de politie. Tegen de 23 jarige hoofdbewoner is proces-verbaal opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet. Verder bekijkt de Officier van Justitie of de verdachte ook strafrechtelijk vervolgd kan worden wegen brand door schuld.

Agenten grijpen fietsendieven op heterdaad in de kraag

TILBURG: Op zaterdag 18 februari 2006, om 01.00 uur werden op de Spoorlaan drie jongens op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets. Ze hadden niet in de gaten dat ze pal onder het oog van twee agenten het slot van een gestolen fiets probeerden open te breken. Het gaat om twee inwoners van Vught van respectievelijk 18 en 20 jaar oud en een 20-jarige man uit Den Bosch. Het viertal ging voor nader onderzoek de cel in. De fiets staat tijdelijk in het politiebureau, te wachten op zijn rechtmatige eigenaar

Proces verbaal voor nachtrumoer, belediging en bedreiging

OISTERWIJK: Proces-verbaal wegens nachtrumoer, belediging en bedreiging kregen twee 17-jarige jongens uit Oisterwijk aan hun broek. Op zaterdag 18 februari 2006, om 03.15 uur stonden zij te gillen en te schreeuwen in de omgeving van de Kievitsblekweg in Oisterwijk. Het duo was stevig onder invloed van alcohol en verstoorden de nachtrust. Bij komst van de politie liepen zij daar schreeuwend rond, scholden de politie uit en bekogelden de agenten met glazen. Onder dreiging van inzet van een surveillance hond zijn beiden aangehouden en ingesloten. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt en uiteraard zijn hun ouders op de hoogte gesteld van het wangedrag.

Politie treedt op tegen agressie in uitgaansleven

TILBURG: Op vrijdag 17 februari 2006, om 20.45 uur vond er een vechtpartij plaats in een café aan de Broekhovenseweg inTilburg. In het café ontmoetten bij toeval een 42-jarige Tilburger en een 46-jarige Tilburger elkaar. De 42-jarige Tilburger had kennelijk nog een oude "rekening" open staan met het 46 jarige slachtoffer. Er volgde een mishandeling, waarbij de 46-jarige man letsel opliep in zijn gezicht. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Elisabethziekenhuis. De politie arresteerde de 42-jarige verdachte later op de avond. De man is in verzekering gesteld.

TILBURG: De politie rekende vier jongemannen in bij een vechtpartij. Het geweld vond plaats op zaterdag 18 februari 2006 op de Spoorlaan. Rond 04.30 uur kreeg de politie melding van een de vechtpartij. Agenten die belast waren met het horecatoezicht waren vrijwel meteen ter plaatse. Zij troffen vier jeugdige personen die met elkaar aan het vechten waren. De politie had grote moeite om de vechtenden van elkaar te scheiden. Alle personen zijn terzake het plegen van openlijk geweld aangehouden. Het betrof hier een Tilburger van 29 jaar en 3 inwoners van Heusden van respectievelijk 23, 25 en 28 jaar. Tijdens de arrestatie richtte een 25-jarige inwoner van Heusden zijn geweld op de politie. De agenten gebruikten peperspray om zijn agressie te breken. Alle personen zijn voor nader onderzoek ingesloten en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

TILBURG: Op zaterdag 18 februari 2006 om 02.45 uur zagen surveillerende agenten op het Piusplein een man op de grond liggen. Het slachtoffer kreeg op dat moment een keiharde trap in zijn gezicht van een andere man. De agenten grepen direct in en arresteerden een 20- jarige Tilburg op verdenking van zware mishandeling. Nadien bleek dat het slachtoffer hieraan een gebroken neus- en jukbeen had overgehouden. De 21-jarige Tilburger moest zich onder medische behandeling stellen in het ziekenhuis. De 20-jarige verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Actie in bossen tegen loslopende honden en crossers

OISTERWIJK: Jachtopzichters en politieagenten sloegen hun krachten ineen bij een controle in de bossen rond Oisterwijk (Sparrendreef en omgeving). Zondagochtend 19 februari controleerde zij tussen 09.00 en 11.00 of de het wild niet verstoord werd en of de natuur niet beschadigd werd. Dit leidde tot 9 bekeuringen voor hondenbaasjes die hun hond niet hadden aangelijnd en/of zich niet konden legitimeren. Ook gingen 14 fietscrossers op de bon omdat zij op hun ATB door de bossen reden op plaatsen waar dit verboden is. Twee personen moesten zelfs mee naar het bureau. Een omdat hij de agenten beledigde. De andere kon zich niet legitimeren en het vermoeden bestond dat hij niet de juiste naam opgaf. Achteraf bleek dat hij wel de juiste personalia had opgegeven. De boetes bedroegen 50,- Enkele motorcrossers waren te snel en konden aan de actie ontkomen. De komende tijd volgen er overigens meer controles. De reden van de controles is gelegen in het feit dat reeën momenteel drachtig zijn, grondbroeders actief zijn en het feit dat wilde planten ontluiken. Een actie ter bescherming van de natuur dus.

Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

TILBURG: Op zaterdag, 18 februari 2006, om 03.20 uur vond op de Besterdring te Tilburg een aanrijding plaats tussen een bestelbusje en een verkeersbord. Na de aanrijding reed de bestuurder van het busje door. Het kenteken van het busje was door getuigen opgenomen en de politie trof het busje enige honderden meters verderop verlaten aan. De politie rekende de bestuurder van het busje enige tijd later in zijn woning in. Dat was een 40-jarige Tilburger. De man onderging een ademanalyse, wat een uitslag van 525 ug/l opleverde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich binnenkort bij de Rechtbank in Breda moeten verantwoorden. Bij zijn in vrijheidstelling kreeg de man een rijverbod voor de duur van vijf uren uitgereikt.

Arrestaties na huiselijk geweld

GOIRLE: Een 41-jarige man uit Goirle sloeg zijn inboedel in puin en mishandelde zijn vrouw. Dat gebeurde vrijdagavond 17 februari 2006, om 22.45 uur. De politie werd erbij geroepen. De 38-jarige echtgenote van de verdachte was kort voor de komst van de politie, de woning uitgevlucht. Zij was niet noemenswaardig fysiek gewond geraakt. De verdachte ging vervolgens de agenten gewapend met messen te lijf. Door middel van peperspray schakelden de agenten de man uit. Daarna kon ontwapend en aangehouden worden. Hij is in verzekering gesteld en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

GOIRLE: Een 41-jarige man uit Goirle is op zondag 19 februari door de politie opgepakt, nadat hij zijn vriendin mishandelde. Zij raakte daarbij gewond aan haar hoofd en nek en haar kleding was gescheurd. Ook de verdachte had verwondingen. De vrouw deed aangifte, waarna de gewaarschuwde politieagenten over gingen tot de arrestatie van de verdachte. Hij is in verzekering gesteld

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.
Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld.

60 XTC pillen bij fouilleringsactie

TILBURG: Bij een actie preventief fouilleren op de Gasthuisring, trof de politie 60 XTC-tabletten aan. De pillen werden vervoerd door een snorfietser, die in de controle terecht kwam. De drugs zat verpakt in twee zogenaamde gripzakjes. De man in kwestie vertelde overigens meteen dat het om XTC ging. De verdachte bleek een 18-jarige inwoner van Tilburg te zijn. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet. Dit gebeurde overigens op vrijdagavond 17 februari om 21.45 uur.

Openstaande boete en drugs bij verkeersovertreder

TILBURG: Een verkeersovertreding leidde tot de vondst van een kleine hoeveelheid drugs en een onvrijwillige donatie in de Nederlandse schatkist. Agenten zagen zaterdagmiddag 18 februari om 17.10 op de Ringbaan-Oost een automobilist keren op een plek waar dat niet mocht. De 25-jarige Belg werd staande gehouden. Controle van het opsporingsregister leverde vervolgens nog een niet betaalde geldboete van 694,- op. Dit was reden om de man mee te nemen naar het politiebureau, want de boete moest betaald worden. Bij onderzoek van de kleding van de verdachte, vonden de agenten 2,1 gram wiet, dat in beslag werd genomen. De man liet zijn broer komen om de boete te betalen, waarna hij in vrijheid werd gesteld.

Een andere wetsovertreder liep op 19 februari om 05.45 uur tegen de lamp bij een routinecontrole op de Professor Verbernelaan. De man had nog een boete van 212,71 openstaan. Hij kon de boete niet betalen, maar zijn maten hielpen hem. Al hun geld werd bij elkaar gelegd en zo werd de boete alsnog betaald.

Bekeuring leidt tot agressie

TILBURG: Tilburgse politieagenten kregen te maken met een agressieve automobilist. De man kreeg een bekeuring omdat hij door rood licht reed. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag 18 februari op zondag 19 februari op de Ringbaan Zuid om 01.45 uur. De verdachte sloeg een van de agenten met een vuistslag op de schouder. Omdat hij bleef schoppen en slaan gebruikten de agenten peperspray, wat overigens geen resultaat had. Uiteindelijk kwam er een politiehond aan te pas om de verdachte onder controle te krijgen. Hij werd ingesloten in een politiecel. De volgende ochtend was de man bedaard en bood zijn excuses aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De agent raakte licht gewond en heeft aangifte gedaan van deze mishandeling.

Alcoholcontroles in Tilburg

TILBURG: In de nacht van vrijdag 17 februari op zaterdag 18 februari werkten 20 politieagenten uit het district Tilburg mee aan een landelijke alcoholcontrole. Er waren op de Zevenheuvelenweg, de Baron van Voorst tot Voorstweg en Ringbaanwest controlepunten ingericht. Ruim 600 automobilisten moesten meewerken aan een blaastest. Daarbij bleek dat er acht teveel alcohol gedronken hadden.
Het meest dronken was een 44-jarige vrouw uit Tilburg met een ademalcoholgehalte van 615 ug/l, wat tevens reden was om het rijbewijs in te vorderen.
Een 43-jarige man uit Oisterijk weigerde mee te werken aan een ademanalyse en bloedproef en dus ook op een fikse straf rekenen. Tot slot had een 35-jarige man uit Goirle en ademalcoholgehalte van 365 ug/l Hij had al rij-ontzegging en zijn rijbewijs was al op een eerder moment ingevorderd

Auteur: Jeroen Steenmeijer