Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 20 februari

* MAN VERDACHT VAN RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS, HELING EN MET

OPENSTAANDE BOETES AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben zondagochtend een 19-jarige Rotterdammer aangehouden tijdens een verkeerscontrole op de Verlengde Willemsbrug. Tijdens de controle bleek de man zonder rijbewijs te rijden en nog ruim 1600 euro aan boetes open had staan. Tevens werden in de zakken van de Rotterdammer twee messen aangetroffen en in beslag genomen. In de auto bevonden zich een tas met meerdere mp3-spelers en twee autoradio's. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor en onderzoek is ingesloten.


* JONGEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CARNISSE - Een 15-jarige Rotterdammer werd zondagmiddag rond half zes aangehouden voor poging doodslag op een politiemedewerkster. Politiemensen zagen de jongen op de Quintstraat op een scooter, zonder helm op rijden. Toen zij hem hiervoor staande hielden, gedroeg hij zich agressief en probeerde onder meer één van de politiemensen te wurgen met haar sjaal. Vervolgens schopte hij de ander tegen zijn been. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING
ROTTERDAM - Een 44-jarige Rotterdammer is zondagavond rond zes uur op de Huniadijk aangehouden nadat hij kort ervoor een 38-jarige eigenaar van een cafetaria aan de Reyerdijk had bedreigd. De verdachte bedreigde de eigenaar met een mes omdat hij geen gratis bier kreeg. Nadat politiepersoneel de man had aangehouden bleek hij vier messen in zijn bezit te hebben. De messen zijn in beslag genomen en de verdachte werd in gesloten voor nader verhoor.