Gemeente Papendrecht

Hoe presteert de gemeente Papendrecht? Kijk en vergelijk

Op de website www.watdoetjegemeente.nl zijn prestaties van de gemeente Papendrecht in kaart gebracht. Vervolgens worden deze vergeleken met andere gemeenten zodat voor iedereen zichtbaar is hoe Papendrecht het op verschillende terreinen doet.

Op de site zijn bijvoorbeeld gegevens te vinden over:


· de kosten van een bouwvergunning


· het woningaanbod


· het aantal verhuizingen; Verhuizen de mensen in mijn gemeente snel?


· de tijd die nodig is voor de afhandeling van een uitkeringsaanvraag


· het effect van files op de werkgelegenheid in Papendrecht


· de tevredenheid van bezoekers over de dienstverlening


· en nog veel meer.

De website staat nog in de kinderschoenen: het aantal meetgegevens én het aantal deelnemende gemeenten blijft zich uitbreiden. Papendrecht neemt als één van de kleinere gemeenten actief deel aan het project van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het initiatief past in het streven om de transparantie van de gemeente te vergroten.

De gemeente Papendrecht nodigt iedereen uit een blik te werpen op de website www.watdoetjegemeente.nl. Met enkele muisklikken creëert u een overzicht van de gegevens waar u in geïnteresseerd bent. Kijk, vergelijk en verbaas u.

Persuitnodiging ondertekening overeenkomst Oostpolderhal

Maandag 6 maart ondertekenen de burgemeester van Papendrecht en de voorzitter van de Stichting Oostpolderhal, de heer Guus van Leerdam, een zogenoemde Dienstverleningsovereenkomst. Hieraan ligt een bijzondere publiek-private samenwerking ten grondslag: de stichting wordt eigenaar en beheerder van de Oostpolderhal, de gemeente wordt de grootste huurder (namelijk voor het bewegingsonderwijs) van de sporthal.

De ondertekening vindt plaats tussen 19.30 en 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Graag nodigen wij u uit de ondertekening bij te wonen en te verslaan/fotograferen.

Vooraankondiging opening Werkcentrer Jongeren

Met genoegen nodigen wij u uit de feestelijke opening van het Werkcenter Jongeren, Ketelweg 63b te Papendrecht bij te wonen op donderdag 2 maart 2006 vanaf 13.30 uur. Staatssecretaris H.A.L van Hoof verricht de officiële openingshandeling. (Het officiële gedeelte is van 14.00 tot ca. 16.30 uur.)

De gemeente Papendrecht en stichting Innovatief in Welzijn, de initiators van het Werkcenter Jongeren, maar ook landelijke media zoals het NOS journaal zijn van mening dat er een uniek innovatief project in Papendrecht is gestart.

Waarom Innovatief? Omdat in het Werkcenter jongeren tot 30 jaar niet werken met behoud van uitkering, maar een reguliere baan krijgen aangeboden met een volwaardig salaris (boven uitkeringsniveau). Zij bouwen dus WW-rechten op. Het accent in dit project ligt op het maken van de match tussen werkgevers en jongeren. Kortom: we doen er alles aan om Papendrechtse jongeren duurzaam aan het werk te krijgen.