Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (20/2)

OOSTERHOUT NB, 20 februari 2006

Man aangehouden na vernielingen en bedreiging

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft gisteravond omstreeks 18.30 uur een 30-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden die na een ruzie op een verjaardagsfeestje vernielingen had aangericht in de tuin van een 45-jarige plaatsgenoot. Ook zou hij het slachtoffer bedreigd hebben. De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Een ruzie is gisteravond uitgelopen op vernielingen en bedreiging. Een 45-jarige man uit Raamsdonksveer was gisteren bij zijn buren op een verjaardagsfeestje. Daar trof hij een 30-jarige oude bekende van hem. De mannen kregen ruzie over een schuld die de

45-jarige man bij de ander nog zou hebben en over het feit dat het latere slachtoffer over de ander zou roddelen. Vanwege de ruzie ging de 45-jarige man naar huis. Even later zag hij dat de verdachte bloembakken van de muur rukte en een bankje dat in de voortuin stond op straat gooide. Ook werd tuindecoratie tegen de ramen geworpen. Daarbij schreeuwde de verdachte, die kennelijk onder invloed van alcohol verkeerde: Ik maak je kapot . De politie heeft de verdachte ter plaatse aangehouden.

85-jarige Tilburgse beschoten met papieren pijl met loden punt

RIJEN: Een 85-jarige Tilburgse heeft zondagmiddag omstreeks 13.00 uur op de Hoofdstraat een papieren pijl tegen haar hoofd gekregen. In de pijl zat een loden punt gedraaid. Het incident gebeurde ter hoogte van de Rabobank bij de grote boom. Het slachtoffer verklaart dat er verschillende pijlen op de grond lagen. Ze maakte overigens geen melding van letsel. Toen zij later die middag terug liep naar het Station waren alle pijlen verdwenen. De politie heeft de melding van de Tilburgse gemuteerd in het Bedrijfsprocessen Systeem, tevens wordt het onder de aandacht gebracht van de wijkagent.

Verwarmingsketels ontvreemd uit nieuwbouwwoningen

KAATSHEUVEL: Bij een nieuwbouwcomplex aan het Gerard Nijshof (nabij Frans Halsstraat) zijn dit weekend vanuit meerdere woningen verwarmingsketels ontvreemd. Het gaat om vermoedelijk drie gevallen. De politie neemt een aangifte op van de aannemer en stelt een nader onderzoek in.

Drugsgebruikende automobilist aangehouden

HANK: De politie heeft gisteravond op de Jachtsloot een 26-jarige man uit Hank aangehouden die bij een verkeerscontrole zelf aangaf dat hij de auto bestuurde, terwijl hij drugs gebruikt had. Hij overhandigde de agenten een gripzakje met een paar gram wiet, een zakje met een paar gram hasj en een papiertje met speed. Aan het bureau is een verder onderzoek ingesteld na de herkomst van de drugs. Na verhoor is de verdachte vrijgelaten.

Auto tegen boom, bestuurder gaat er vandoor

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 01.40 uur op de van Oldeneellaan een onbeheerde personenauto aangetroffen waarmee kennelijk eerder die nacht een aanrijding heeft plaats gevonden. De nog onbekende bestuurder was met de linkerzijde van de auto tegen de boom gebotst. Er was echter niemand ter plaatse. De politie heeft daarop de auto laten takelen. Het kenteken staat op naam van een lease maatschappij. De auto is, zo blijkt uit politie onderzoek echter in gebruik bij een 32-jarige Oosterhouter. De agenten zijn naar het woonadres van deze man gegaan. Hij was echter niet thuis. Een verder onderzoek naar de toedracht van dit verkeersongeval wordt ingesteld.

Politie onderzoekt inbraak woning

Vrijdagavond is tussen 20.30 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Tijl Uilenspiegelstraat. De inbreker heeft aan de achterzijde van de woning een ruit van de openslaande deuren ingeslagen. Hierdoor kon men met de hefboom deze deur openen. Er zijn verschillende vertrekken doorzocht. Er is in elk geval een sieradendoos gestolen. De politie heeft in de omgeving een buurtonderzoek ingesteld.

Fietser gewond bij verkeersongeval

OOSTERHOUT: Vanmiddag is omstreeks 12.45 uur een 59-jarige man uit Oosterhout gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Burgemeester Holtroplaan en de Buurstede. Hij is met een hoofdwond en een gebroken ribbeen door een ambulance van de GG&GD overgebracht naar het Amphiaziekenhuis, locatie Molengracht, in Breda.

Het slachtoffer fietste over het fietspad. Een 28-jarige automobiliste uit Werkendam die over de Buurstede reed en uit de richting van de Warandalaan kwam verleende geen voorrang aan de fietser die op het kruisende fietspad van de Burgemeester Holtroplaan reed.

Man gearresteerd na mishandeling

DONGEN: de politie heeft de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.20 uur in zijn woning een 19-jarige Dongenaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 20-jarige vrouw uit Dongen. Volgens het slachtoffer kwam de verdachte, een bekende van haar, naast haar fietsen waarna hij haar met gebalde vuist in het gezicht sloeg. Hierdoor kwam ze ten val. Eerder hadden verdachte en slachtoffer elkaar al getroffen in een café in Dongen waarbij de verdachte allerlei dingen naar haar riep. Volgens de verdachte had iemand uit zijn groepje ruzie gehad met een persoon uit het uitgaansgroepje rondom het slachtoffer. Toen hij naast de aangeefster reed, werd hij juist door haar ten val gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie waarschuwt voor diefstallen uit kleedkamers sportcomplex

DE MOER: De politie heeft gistermiddag een aangifte opgenomen van één van de vier gedupeerden, een 22-jarige man uit Loon op Zand, van een voetbalvereniging aan de Middelstraat waarbij uit de kleedkamer de portemonnee was weggenomen. Het incident gebeurde tijdens een voetbalwedstrijd tussen 13.00 en 14.00 uur. Het is onduidelijk of de kleedkamer was afgesloten. De portemonnee, die in de sporttas zat, bevatte onder meer enkele bankpassen, het rijbewijs en een chauffeursdiploma en circa 50 euro. De politie waarschuwt voor deze vorm van diefstal en adviseert sporters goed na te gaan hoe kleedkamers tijdens de periode dat deze onbeheerd zijn, worden afgesloten.

Auteur: Willem van Hooijdonk