Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 20 februari

BREDA, 20 februari 2006

Tilburger (38) rijdt door na aanrijding

BREDA: Een 38-jarige Tilburger is zondagavond doorgereden na een flinke botsing op de kruising Tilburgseweg-Heerbaan-Nieuwe Kadijk. De Tilburger reed kort na 20.30 uur op de Tilburgseweg door een rood verkeerslicht en knalde vol op een andere auto, bestuurd door een 19-jarige Bredanaar. De Tilburger reed na het ongeval weg en meldde zich enkele uren later bij de politie. De man beschikt niet over een rijbewijs. Hij verklaarde dat hij erg geschrokken was van het ongeval en daarom in paniek vluchtte. Of er alcohol in het spel is geweest, is onduidelijk.

Bredanaar (34) opgepakt voor betrokkenheid bij diefstal

BREDA: De politie heeft zondag kort na 15.00 uur een 34-jarige Bredanaar aangehouden aan de Godevaert Montensstraat. De man wordt verdacht van diefstal dan wel heling van een auto en/of een fiets. Surveillerende agenten kregen een tip van een getuige die de man in de Alfa had zien rijden. Nadat de Bredanaar de auto parkeerde in de Tweede Markstraat, ging hij een woning aan de Godevaert Montensstraat binnen. Toen hij dat pand via een raam op de eerste verdieping wilde verlaten, werd hij in de kraag gepakt. De man is in verzekering gesteld.

Bredanaar (20) bedreigt familieleden met mes

BREDA: Een 20-jarige Bredanaar is zondagnacht bij thuiskomst in zijn ouderlijke woning in de wijk Biedsonk door het lint gegaan. Hij bedreigde kort na 24.00 uur enkele medebewoners die gillend naar buiten kwamen en om de politie riepen. De taxichauffeur die de Bredanaar bij de woning had afgezet, belde de politie. De man is aangehouden; hij bleek familieleden met een mes te hebben bedreigd en diverse goederen, waaronder een computer, te hebben vernield. Waarom de man zo boos was, is niet duidelijk. Hij is in verzekering gesteld.

Drie aanhoudingen in verband met handel in harddrugs

BREDA: De politie heeft maandagochtend rond 08.15 uur op de Vlaszak twee inwoners van Breda van 43 en 30 jaar aangehouden in verband met handel in harddrugs. De politie controleerde de auto met beide mannen. Agenten zagen daarbij dat een van een zakje met 21 bolletjes vermoedelijk cocaïne weggooide. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. In de woning van de jongste verdachte in de wijk Gageldonk is maandagmiddag de vriendin van de man, een 21-jarige
Bredase, aangehouden. Na verhoor kon zij weer vertrekken.

Medewerkster Thuiszorg verdacht van diefstal

BREDA: De politie heeft maandagochtend rond 06.00 uur een 49-jarige Bredase aangehouden op verdenking van verduistering. De vrouw heeft in de periode september-oktober 2005 enkele keren als Alpha-hulp bij een 85-jarige man gewerkt. Die man verblijft in een verzorgingsflat in de Haagse Beemden. De verdachte zou bij die gelegenheid enkele honderden euros hebben ontvreemd. De zaak kwam aan het rollen toen de dochter van de bejaarde man aangifte deed. De Bredase ontkent geld achterover gedrukt te hebben. Ze is na verhoor weer vrijgelaten.

Computers gestolen bij bedrijfsinbraak Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Bij een bedrijf aan de Vossendaal zijn afgelopen weekeinde een achttal computers ontvreemd. De politie kreeg zondagavond even na 23.30 uur een inbraakmelding.

De dieven knipten een gat in de omheining en reden met een motorvoertuig voor het pand. Vervolgens werden diverse ramen aan de voorzijde van het bedrijfspand ingegooid. Uit de ruimte die daarachter ligt, werden de computers gestolen.

Twee hennepkwekerijen in Etten-Leur opgerold

ETTEN-LEUR: Op twee locaties in Etten-Leur heeft de politie maandag hennepkwekerijen opgerold. In een woning aan de Kruisberg werden tegen 08.30 uur bijna 700 hennepplanten aangetroffen. Daarbij werd niemand aangehouden. Dat was wel het geval bij een hennepkwekerij in een woning aan de Maerlantstraat. Daar werden circa 250 hennepplanten ontdekt. De 39-jarige bewoonster is kort voor 12.00 uur aangehouden en na verhoor weer vrijgelaten. Zij heeft verklaard via de hennepteelt uit de schulden te willen komen. In beide gevallen zijn de hennepplanten en de apparatuur in beslag genomen en vernietigd.

Snelheidscontroles in Ulvenhout en Etten-Leur

BREDA: Bij snelheidscontroles in Ulvenhout en Etten-Leur zijn mandag 219 bekeuringen uitgeschreven. Op de Molenstraat in Ulvenhout reden 160 van de 1178 passanten te hard. Plaatselijk is 50 km/uur toegestaan, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur. In Etten-Leur, op de Grauwe Polder, liepen 59 mensen tegen de lamp. In totaal werden 452 passanten gecontroleerd. Koploper was hierbij een passant die 82 km/uur reed waar 50 km/uur is toegestaan.

Auteur: Andre van den Hul