Politie Midden- en West Brabant

Stoffelijk overschot vermiste man (73) aangetroffen

DONGEN, 20 februari 2006

Stoffelijk overschot vermiste man (73) aangetroffen

DONGEN: Maandag 20 februari meldde een binnenschipper dat hij vermoedelijk een stoffelijk overschot zag drijven in het Wilhelminakanaal ter hoogte van Dongen Op verzoek van de politie sloot Rijkswaterstaat direct het kanaal af voor al het scheepvaartverkeer. Vervolgens gingen duikers van de brandweer te water. De duikers borgen rond 13.30 uur het stoffelijk overschot van een overleden man. De vindplaats van de overleden persoon lag pal naast het Dongense industrieterrein Tichelrijt.

Uitgebreid onderzoek toonde aan dat het gaat om een 73-jarige man uit Rijen. De 73-jarige man werd sinds 10 januari 2006 vermist. De nabestaanden van de man zijn inmiddels op de hoogte gesteld van zijn overlijden

Het slachtoffer was dinsdagmiddag 10 januari vanuit Rijen naar Dongen gefietst om een familielid te bezoeken. Rond 16.00 uur / 16.30 uur vertrok hij weer naar huis om te gaan eten. Hij is daar echter niet aangekomen. De nog kwieke man ging vaak fietsen, wat zijn hobby was. Er waren geen problemen in zijn privé situatie, waardoor het ernstige vermoeden bestond dat de man onverwacht iets was overkomen.

Uitgebreide zoekacties leidden wel tot het terugvinden van zijn fiets. De man zelf bleef echter spoorloos. Bij de diverse zoekacties zijn op enig moment zelfs Apache helikopters van de Koninklijke Luchtmacht ingezet. Ook is er gebruik gemaakt van speciale teams met reddingshonden en sonarapparatuur van KLPD vaartuigen.

De politie heeft geen redenen om aan te nemen dat het om een misdrijf gaat en trekt de conclusie dat er sprake is van een noodlottig ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer