Gemeente Dordrecht


---

Haalbaarheidsstudie ligplaats detentieboot 2e Merwedehaven

Karin Notenboom

Het ministerie van Justitie heeft de gemeente Dordrecht gevraagd medewerking te verlenen aan het tijdelijk afmeren van een detentieboot, voor de duur van maximaal 5 jaar. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar een locatie in de 2e Merwedehaven. Pas als de studie gereed is, neemt B&W een besluit.
In het voortraject zijn andere locaties serieus bekeken, maar niet haalbaar gebleken. De enige nog te onderzoeken locatie die resteert is de locatie 2e Merwedehaven, ten noorden van het bedrijventerrein Veerplaat, ten oosten van de ruïne huis te Merwede en nabij penitentiare inrichting de Dordtse Poorten.

De detentieboot is bedoeld voor de tijdelijke opvang van vreemdelingen van wie de identiteit en nationaliteit nog in onderzoek zijn. Het is een gesloten inrichting. Op diverse plaatsen in Nederland bouwt het Rijk nieuwe permanente cellencomplexen. Vooruitlopend hierop bestaat de behoefte aan tijdelijke opvangcapaciteit. Dit is de achtergrond van het verzoek aan het gemeentebestuur van Dordrecht.

Redactie
Karin Notenboom
Communicatie

telefoon (078) 639 6908 of 06- 513 73 304

Informatie