Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 20 februari

BERGEN OP ZOOM, 20 februari 2006

Politie onderzoekt woninginbraken

ROOSENDAAL: Op zondagavond 19 februari is er ingebroken in een woning aan de Thorbeckelaan. Tussen 18.00 uur en 19.45 uur forceerden onbekende de poort van de achtertuin en de achterdeur. Ze doorzochten het huis en namen onder andere sieraden en een mobiele telefoon. De politie heeft een buurt- en een sporenonderzoek ingesteld.

ROOSENDAAL: Op zondagavond 19 februari is er ingebroken in een woning aan de Kade. De daders opende een raam, wat op de kierstand stond, en namen onder andere een dvd-recorder mee. De politie stelt een buurtonderzoek in.

OUDENBOSCH: Op zaterdag 18 februari is er ingebroken in een huis aan de Dr. Cuijpersstraat. Vermoedelijk zijn de daders binnen gekomen door middel van de zogenaamde flippermethode. Hierbij maken de daders de deur open door middel van een pasje. Er is onder andere een digitale camera ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Snelheidscontrole

SPRUNDEL: De politie hield op zondag 19 februari tussen 14.45 uur en 15.25 uur een snelheidscontrole aan de Vorenseindseweg. Twee bestuurders kregen een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u. Op deze weg is 60 km/u toegestaan.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

HOOGERHEIDE: De politie hield op maandag 20 februari omstreeks 03.00 uur op de Jef Adriaansenstraat een 38-jarige man uit Hoogerheide aan voor rijden onder invloed. De politie nam de man een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau is hem aan ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 295 ug/l. Hij is verhoord en hierna met een bekeuring en een rijverbod van 2 uur in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt bedrijfinbraak

BERGEN OP ZOOM: Tussen vrijdagmiddag 17 februari en maandagochtend 19 februari is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Sint Josephstraat. De daders vernielden aan de achterzijde van het pand een ruit en namen onder andere een geldbedrag weg. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Op zondag 19 februari hield de politie een man aan voor mishandeling. De man had even tevoren in de wijk Galcis zijn ex-vriendin mishandeld door haar in het gezicht te slaan. Direct hierna was de man vertrokken. Het 38-jarige slachtoffer uit Bergen op Zoom ging naar het politiebureau om de mishandeling te melden. Op dat moment had de vrouw een dik gezicht en een aantal ontzette tanden. Ze heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie nam op maandag 20 februari aangifte op van de vrouw. De verdachte meldde zich diezelfde ochtend vrijwillig. De 42-jarige man uit Bergen op Zoom is verhoord en ingesloten.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op zondagavond 19 februari is er ingebroken in een bedrijf aan de Belder. De daders braken een deur van het pand open. Er zijn een aantal computers ontvreemd. De politie stelt een sporenonderzoek in en heeft aangifte opgenomen.

Aangifte van brandstichting

NISPEN: De politie heeft aangifte opgenomen van brandstichting aan de Heijbeeksestraat. Hier is tussen 18.00 uur en 18.30 uur staken onbekenden een zogenaamde hoogzit in brand. Dit is een verhoging die gebruikt wordt voor de jacht. De brand is geblust door de brandweer.

Auteur: Inge Rijgersberg