Gemeente Groningen

maandag 20 februari:
Burgemeester Wallage als gastcurator in CBK Groningen

Uitleengasten, de keuze van*. is een nieuwe serie tentoonstellingen. Het CBK nodigde vijf Groningers een expositie te maken van werken uit de collectie van de Kunstuitleen. Burgemeester Wallage doet de aftrap.

Onze eerste gast is Burgemeester Wallage. Hij laat zich bij zijn keuze leiden door het motief: de heilzame werking van de tijd. Tijd wordt door iedereen anders beleefd: jonge mensen denken vaak dat er nog tijd genoeg is, ouderen voelen vooral het wegtikken van tijd. Hoe ouder je wordt, hoe meer je weet. Je ervaringen helpen het leven beter te begrijpen. Vanuit dat perspectief is ouder worden eigenlijk vooruitgang, wetend dat dat uiteindelijk in zijn tegendeel zal omslaan. Wallage: *Onze ervaring leert ons kijken naar de actualiteit. Het verleden helpt duiding te geven aan ons bestaan.*

Het CBK heeft jaren geïnvesteerd in de collectie van de kunstuitleen en maakte daarmee zelf diverse exposities. Nu wil het CBK graag eens met andere ogen naar deze collectie kijken. Voor de nieuwe serie tentoonstellingen: Uitleengasten, de keuze van* selecteerden we vijf voor Groningen beeldbepalende mensen uit diverse vakgebieden. Zij laten hun persoonlijke voorkeuren zien: resultaat van vijf ontdekkingstochten door de collectie.

Zaterdagmiddag 4 maart om 16.00 uur opent Burgemeester Wallage zelf zijn tentoonstelling met een toelichting. Uitleengasten, de keuze van Burgemeester Wallage is te zien van 25 februari tot en met 2 april.

De volgende Uitleengasten zijn Cunera van Selm (RTV Noord), Drs J. Hamel (UMCG), Koos Terpstra (NNT) en Liesbeth Grotenhuis (Gasunie).

CBK Groningen Trompsingel 27, geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 uur t/m 17.00 uur. Toegang gratis.

Foto van hetTschumipaviljoen

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen