Februari 2006

Travelclips eerste reissite met Toeristiek info Travelclips.net, biedt als eerste Nederlandse website nu ook de objectieve bestemmingsinformatie van Toeristiek. Deze informatie werd tot nu toe nog alleen door ANVR-reisbureaus gebruikt om de klant op betrouwbare wijze te kunnen informeren. De reissite met videoclips van bestemmingen werd recent geïntroduceerd.
Op Travelclips.net vindt de bezoeker meer dan 500 video clips van landen, steden, streken en hotels. Indien van deze bestemmingen ook Toeristiek informatie beschikbaar is, wordt die aan de consument aangeboden als `extra info'. Travelclips.net geeft hiermee inhoud aan haar doelstelling om een belangrijke rol te willen spelen in het vakantie oriëntatie proces van de vakantieganger.

Objectief
Toeristiek is een informatie leverancier gespecialiseerd in het vergaren en aanbieden van onafhankelijke, objectieve informatie over bestemmingen en accommodaties. Jaarlijks reizen zo'n twintig onderzoekers over de wereld om bestemmingen, hotels en appartementen te bezoeken die door Nederlandse reisorganisaties worden aangeboden.

Samenvatting
Vrijwel alle reisbureaus maken van deze informatie gebruik om de klanten goed te kunnen informeren. Op Travelclips.net is deze informatie op bestemmingsniveau nu ook vanuit de huiskamer te bekijken. Het nieuwe internetproduct Toeristiek@yoursite is een samenvatting van de informatie die door de reisburo's wordt gebruikt. Het gaat om feitelijke informatie.

Divers
De informatie van Toeristiek loopt uiteen van algemene informatie over een land (taal, munteenheid, klimaat, geografie, feestdagen) tot een meer specifieke beschrijving op plaats niveau over karakter van de plaats/omgeving, bezienswaardigheden, uitgaansmogelijkheden en sportfaciliteiten

Onomstreden
Woordvoerder René Brouwer van Travelclips.net: "De kwaliteit van de Toeristiek informatie is onomstreden en staat ook bij de consument als zeer betrouwbaar bekend. Travelclips.net is blij als eerste website een samenwerking aan te gaan met Toeristiek. De komende weken en maanden zullen in hoog tempo vakantieplaatsen en regio's van belangrijke vakantielanden worden toegevoegd om onze bezoeker daarmee nog beter van dienst te kunnen zijn."

Onderscheidend
Deze Toeristiek informatie is opnieuw een onderdeel van Travelclips.net waarmee zij zich onderscheidt van andere reissites. Geen andere website biedt zoveel goed gerubriceerde video beelden van reisbestemmingen.

Eigen filmpjes
Een derde onderscheidend element van deze website is dat via `mytravelclips.net' bezoekers ook eigen vakantiefilmpjes kunnen uploaden en op travelclips.net laten plaatsen. Daarvan werd al direct na de lancering van de site enthousiast gebruik gemaakt.

Noot voor de redactie (