Gemeente Amsterdam

Samen werken aan een schoon Amsterdam-Noord

25 kilo zwerfvuil per persoon

20 februari 2006
---
Stadsdeel Amsterdam-Noord

Deze week droeg portefeuillehouder Leefbaarheid, Chris de Wild Propitius, zijn steentje bij aan een schoon stadsdeel. Hij hielp de medewerkers van het wijkonderhoud bij het verwijderen van zwerfvuil. Zwerfvuil is al het afval dat niet op straat thuishoort zoals blikjes, patatbakjes, kranten, verpakkingen of plastic zakken.

Chris de Wild Propitius draagt zijn steentje bij aan een schoon stadsdeel In Amsterdam-Noord werken drie teams elke dag hard aan het opruimen van het zwerfvuil: rayon Oost, rayon Midden (Oud Noord) en rayon West. In sommige wijken is het een hele klus om het zwerfvuil weg te krijgen en de wijk schoon te houden. Daar zet het stadsdeel extra mensen en materieel in.

In rayon West haalden de medewerkers vorig jaar maar liefst 972.309 kg vuil van straat. Dat is 25,5 kg zwerfvuil per inwoner van het rayon (ca. 70 kg per huishouden per jaar). Rayon West bestaat uit de wijken: de Banne Noord en Zuid, Terrasdorp Hogeland, Twiske Kadoelen, Oostzanerwerf en Tuindorp Oostzaan.

Bewoners kunnen een bijdrage leveren aan een schoon Amsterdam-Noord door hun afval niet op straat maar in de daarvoor bestemde afvalbakken te gooien.