Symantec breidt antivirusbescherming voor handhelds uit met gecentraliseerde beheermogelijkheden

Symantec

LEIDEN, 20 februari 2006 -

Symantec brengt met Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5, een uitgebreid antivirusprogramma voor mobiele apparaten op de markt. Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5 beschermt zakelijke mobiele apparatuur tegen de mogelijke verspreiding van kwaadaardige code via internet, e-mail, een WI-FI- of Bluetooth-verbinding, of een infraroodpoort. Bedrijven kunnen hiermee de beveiliging van zakelijke gegevens verbeteren, omdat zij meer controle hebben over de mobiele apparaten die toegang hebben tot vertrouwelijke bedrijfsinformatie.

Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5 maakt veilig gebruik van mobiele apparatuur mogelijk door deze real-time te scannen. Als er een potentieel schadelijk programma of bestand wordt gedetecteerd, volgt direct een melding. Door de flexibele scanopties (op aanvraag, gepland en automatisch) worden de virusdefinities continu bijgewerkt via Wireless LiveUpdate. Op deze manier kunnen virussen worden verwijderd en geïnfecteerde bestanden gerepareerd dan wel verwijderd.

Nieuwe mogelijkheden voor configuratiebeheer
Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5 beschikt over nieuwe mogelijkheden voor configuratiebeheer waarmee klanten die gebruikmaken van Symantec Client Security met de Symantec System Center-console de toegang van mobiele apparaten tot vertrouwelijke bedrijfsgegevens beter kunnen controleren. Door het installeren van een plug-in kunnen configuraties en gebruikersrichtlijnen centraal beheerd worden.
De virusbescherming ondersteunt Palm OS en Pocket PC en alle Windows Mobile platforms, met uitzondering van Windows Smartphone.

Beschikbaarheid en verkooppunten
Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5 is per direct beschikbaar Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur in hun regio kunnen kijken op
http://www.symantec.com/region/nl/partner/.

---

Over Symantec
Symantec is wereldwijd leider in oplossingen die de beveiliging, beschikbaarheid en integriteit van informatie waarborgen voor organisaties en particulieren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: http://www.symantec.nl.