Gemeente Sluis

vogelcollectie

PERSBERICHT - 20 februari 2006

Oplossing voor vogelcollectie

Stichting Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en de gemeente Sluis hebben een tussenoplossing gevonden voor de huisvesting van de collectie opgezette vogels van de onlangs overleden verzamelaar Thijs Verschoor. Het Visserijmuseum in Breskens heeft belangstelling getoond voor de collectie maar heeft op dit moment geen plaats voor de vogels.

Op initiatief van wethouder Leen Wille is er vandaag contact geweest met de Stichting Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, de heer Ronny Verschoor (broer van de overleden verzamelaar) en voorzitter Joop de Rechter van het Visserijmuseum. De collectie blijft voorlopig in de woning. De gemeente en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen nemen tijdelijk de kosten van de huur van de woning op zich. De gemeente is intussen druk bezig om, samen met de vismijn, te komen tot een oplossing van het probleem, zodat de vogels uiteindelijk naar het museum kunnen.

De verzameling bestaat uit een groot aantal bijzondere opgezette vogels. De gemeente en het Visserijmuseum zijn het erover eens dat de collectie thuishoort in West Zeeuws-Vlaanderen. Allen zijn tevreden met de oplossing die nu op initiatief van de gemeente is gevonden.
---

Nadere inlichtingen:


- Gemeente Sluis, Voorlichting, tel. 0117 - 457 123
- Wethouder Leen Wille, tel. 0117 - 457 319 (secretaresse).