Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Alkemade, 20 februari 2006

Woningbouwvereniging Alkemade en Gemiva-SVG Groep gaan samenwerken bij het wonen voor verstandelijk gehandicapten

Op maandag 6 maart 2006 sluiten woningbouwvereniging Alkemade en de Gemiva-SVG Groep een samenwerkingsovereenkomst. Met het ondertekenen van de overeenkomst leggen zij vast dat zij samen willen zorgen voor 12 woningen en een bijbehorend steunpunt voor mensen met een verstandelijke handicap in het nieuwbouwproject De Bloemen in Roelofarendsveen. Woningbouwvereniging Alkemade ontwikkelt in het project De Bloemen 60 huurwoningen. Het plan voorziet in woningen voor starters, voor senioren, levensloopbestendige woningen en woningen voor verstandelijk gehandicapten.
De overeenkomst wordt getekend door Rob Hensen, directeur-bestuurder van woningbouwvereniging Alkemade en Coen Borsboom, lid van de Raad van Bestuur van de Gemiva-SVG Groep. De ondertekening vindt plaats op het kantoor van woningbouwvereniging Alkemade aan De Lasso 1 in Roelofarendsveen. Het programma voor de middag ziet er als volgt uit:

16.00 uur: - inloop
16.30 uur: - samenwerking bezien door Rob Hensen, woningbouwvereniging Alkemade

- samenwerking bezien door Coen Borsboom, Gemiva-SVG Groep
16.45 uur: - formele ondertekening samenwerkingsovereenkomst 16.50 uur: - feestelijke borrel

Met de samenwerkingsovereenkomst formaliseren beide partijen hun voornemen om samen 12 woningen en een bijbehorend steunpunt voor mensen met een verstandelijke handicap in het nieuwbouwproject De Bloemen in Roelofarendsveen te realiseren.

Met de bouw van de woningen voor verstandelijk gehandicapten wordt ingespeeld op de behoefte die in een eerdere fase is geïnventariseerd. Zowel de woningbouwvereniging als de Gemiva-SVG Groep streven ernaar dat mensen met een handicap een zo volwaardig mogelijke plaats hebben in de samenleving en aan die samenleving deel kunnen nemen. Woningbouwvereniging Alkemade ziet het als haar taak om ook woningen te bouwen en te onderhouden voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

De start van de bouw van het nieuwbouwproject De Bloemen staat gepland voor eind 2006 en de oplevering vindt gefaseerd plaats in 2007.

Voor mogelijk toekomstige bewoners en hun familie / begeleiders wordt later dit jaar een aparte bijeenkomst georganiseerd.