Gemeente Den Haag

Vanaf maandag 20 februari zijn in het stadsdeel Segbroek de milieugegevens van bedrijven on-line te raadplegen. Om 15.00 uur lanceert wethouder Ries Smits van Duurzaamheid de website: www.denhaag.nl/mib

Een van de taken van de gemeente is de vergunningverlening aan de ongeveer 8000 Haagse bedrijven. De gemeente controleert dan de naleving van de milieuregels door deze bedrijven. Dit is een openbaar proces, dat zowel ondernemers als bewoners aangaat. Om dit proces ook echt openbaar te maken, heeft de gemeente een site ontwikkeld. Hierop biedt zij inwoners en ondernemers van Den Haag de mogelijkheid om via internet milieu informatie over bedrijven in te zien. Dit nieuwe onderdeel van de gemeentelijke website bevat onder andere informatie over de stoffen en installaties die in een bedrijf aanwezig zijn, de door de gemeente uitgevoerde controles en eventuele klachten over een bedrijf.

Naast de informatieve pagina's, is er ook een interactief deel: een platform waar bewoners, bedrijven en de gemeente met elkaar kunnen communiceren. Bewoners kunnen hier hun opmerkingen over bedrijven plaatsen en bedrijven en gemeente kunnen op deze opmerkingen reageren.

De website Bedrijven en Milieu als nieuw onderdeel van www.denhaag.nl heeft in stadsdeel Segbroek de primeur. Als de resultaten aanleiding geven tot een voortzetting, dan wordt de site uitgerold over de overige stadsdelen.