Gemeente Den Haag

Openbaar Onderwijs Den Haag heeft met ingang van 20 februari aanstaande een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). Op die datum installeren wethouder onderwijs Pierre Heijnen en de directeur Primair Openbaar Onderwijs Wiely Hendricks de 14 leden van de GMR.

Ieder van de 57 scholen van het Primair Openbaar Onderwijs in Den Haag had tot nu toe zijn eigen lijn van medezeggenschap naar de gemeente als bestuur van het Openbaar Onderwijs. Dat betekende dat 57 medezeggenschapsraden de belangen per school met het bestuur onderhandelden. Daaraan is nu een eind gekomen.

De gemeenschappelijke belangen van de 57 openbare scholen worden vanuit een slagvaardig gezelschap van 14 GMR leden in gemiddeld 10 vergaderingen per jaar met het bestuur uitonderhandeld. Via een getrapt systeem van verkiezingen leveren de 7 clusters van scholen uit het openbaar onderwijs ieder 2 afgevaardigden (een ouder en een personeelslid). Samen behartigen zij de belangen van alle scholen op onderwerpen van schooloverstijgend niveau.