Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag geeft op maandag 20 februari het startsein voor de campagne 'Afval, gewoon apart'. Met deze campagne roept de gemeente de inwoners op hun afval goed te scheiden. Het feestelijke startsein wordt samen met bewoners van de Vruchtenbuurt gegeven in de Abrikozenstraat in Den Haag.

Groente-, fruit- en tuinafval
Onderdeel van de campagne is de inwoners te wijzen op de mogelijkheid om in wijken met veel hoogbouw gratis abonnementen af te sluiten voor het laten ophalen van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Hiervan maken op dit moment ruim 10.000 Hagenaars gebruik. De locatie voor het startsein is niet willekeurig gekozen. De Vruchtenbuurt is een wijk waar veel bewoners zich hebben aangemeld voor een GFT-abonnement.

Andere afvalsoorten
Naast GFT, krijgt het goed gescheiden aanleveren van papier, glas, klein chemisch afval, textiel en grofvuil ook de nodige aandacht in de komende maanden. Dit alles met als uiteindelijk doel een betere afvalscheiding en -verwerking en daardoor een bewustere omgang met het milieu te realiseren.

HANS, het gezicht van
Het gezicht van de afvalscheidingscampagne is HANS. HANS staat voor Huishoudelijk Afval Natuurlijk Scheiden. Tegelijkertijd staat HANS symbool voor iedereen die zich inzet voor een schoon en milieubewust Den Haag. Tijdens de start van de campagne kan kennis met hem worden gemaakt. Voor de kinderen zijn HANS-kleurplaten ontworpen, die zij ingekleurd en voorzien van hun afvaltip kunnen inleveren. De resultaten hiervan worden gepubliceerd op www.denhaag.nl/afval.