Gemeente Rotterdam


---
File: c687f6.gif




Nr. 55
17 februari 2006

Opkomstcampagne van start in Rotterdam

'Rotterdammers: u heeft het voor het zeggen'

Op maandag 20 februari start in Rotterdam de algemene publiekscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, 'U heeft het voor het zeggen'. Samen met de lokale opkomstbevorderende activiteiten van de gemeente Rotterdam wordt de Rotterdammer opgeroepen op dinsdag 7 maart te stemmen voor de gemeenteraad en de deelgemeenteraden.

Campagnemateriaal
De boodschap 'U heeft het voor het zeggen' is vanaf volgende week terug te vinden op europanelen, driehoeksborden en bussen en trams van de RET. Het voorlichtingsmateriaal is te verkrijgen bij bibliotheken, gemeentelijke instellingen en diverse publieksinformatiepunten. De middelen sluiten aan bij de radio- en televisiespot die vanaf vorige week op verschillende zenders te zien en te beluisteren is. De spot bevat originele beelden uit TV-shows als Idols en Big Brother waarin presentatoren de kijkers oproepen om te gaan stemmen op één van de kandidaten. De spot besluit met: 'U stemt graag? Stem dan ook op 7 maart'. Het voorlichtingsmateriaal in Rotterdam is aangepast naar 'U stemt graag bij tv-show? Stem dan 7 maart ook op Rotterdam'.

Lokale activiteiten
Drie weken geleden is de gemeente Rotterdam gestart met een Rotterdamse activiteitenkalender op www.rotterdam.nl, een aantal verkiezingsdebatten op RTV Rijnmond en het uitvoeren van peilingen. Voor jongeren en allochtonen worden extra activiteiten georganiseerd, waarbij de centrale boodschap is: stem dinsdag 7 maart 2006 voor de gemeenteraad en de deelgemeenteraden. De gemeente werkt hierbij samen met andere organisaties om zo de opkomst te vergroten.