Politie Haaglanden

persberichten 19 februari

wim, 20-02-2006

Auto ontploft

Den Haag Op zaterdag 18 februari om 22.45 uur ontplofte op de Loosduinseweg ter hoogte van perceel 883 een geparkeerd staande personenauto. Door de explosie in deze auto werden de auto ruiten over een afstand van ongeveer 80 meter weggeblazen. Een groot aantal aldaar geparkeerd staande autos werden hierdoor beschadigd.

Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat de explosie vermoedelijk is ontstaan door een explosief. De auto is in beslag genomen en zal verder worden onderzocht.

Man aangehouden na verkeersruzie

Den Haag Op vrijdag 17 februari omstreeks 18.55 uur ontstond er een verkeersruzie op het Statenplein tussen een 20 jarige man uit Den Haag en een 24 jarige vrouw eveneens uit Den Haag. De man haalde verhaal bij de vrouwelijke bestuurder van een Smart personenauto over een verkeersincident. De man vernielde hierbij de rechtervoorruit van de Smart. Hij werd aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Jongens aangehouden na vernieling

Den Haag Op zaterdag 18 februari omstreeks 03.40 uur zijn op de Kwartellaan twee jongens van 16 jaar en beide afkomstig uit Den Haag aangehouden. Deze jongens worden er van verdacht van een aantal geparkeerd staande autos de spiegels te hebben vernield. Agenten in burgergekleed, die in deze omgeving surveilleerden, zagen de jongens op de fiets rijden. Vervolgens zagen zij dat de jongens tegen de autospiegels aan trapten. De jongens konden korte tijd later worden aangehouden.

Twee jongens aangehouden met gestolen fiets

Den Haag Op zondag 19 februari om 02.50 uur zijn op de Rietzangerlaan twee jongens van 17 en 16 jaar, afkomstig uit Den Haag en Den Bosch aangehouden. De jongens stonden bij twee fietsen en werden gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat één van de fietsen van diefstal afkomstig bleek te zijn. Aangezien de fietsen aan elkaar zaten doormiddel van een slot, zijn beide fietsen en de jongens meegenomen naar een politiebureau voor verder onderzoek.

Man aangehouden na steekincident

Den Haag Op zondag 19 februari omstreeks 02.05 uur is op het Buitenhof een 25-jarige man uit Portugal aangehouden. Deze man wordt er van verdacht in een horecagelegenheid aldaar een 23-jarige man uit Den Haag na een ruzie te hebben gestoken.

Man aangehouden na belediging

Den Haag Op zaterdag 18 februari omstreeks 04.45 uur werd in de Jan Hendrikstraat een 23-jarige man uit Zoetermeer aangehouden. Deze man stond voor het politiebureau aldaar te wachten op zijn broer die eerder was aangehouden met nog een aantal personen. Hij vond het nodig om een agent te beledigen en is hierop aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich en sloeg wild om zich heen. Hij is met gepast geweld vervolgens het politiebureau binnengebracht. Hij krijgt een proces-verbaal voor zijn gedrag.

Man in Hofvijver gevallen

Den Haag Op vrijdag 17 februari om 18.00 uur is een 51-jarige man uit Den Haag in het water van de Hofvijver gevallen. Vermoedelijk had de man teveel alcohol gedronken en was daardoor in het water gevallen. De man is vervolgens door de politie en twee omstanders uit het water gehaald. Men is hem gaan reanimeren, wat korte tijd later werd overgenomen door personeel van de GGD. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd.

Het slachtoffer is later die nacht overleden.

Man aangehouden na inbraak in auto

Den Haag Op zaterdag 18 februari om 21.15 uur is in de Kranestraat een 58-jarige man uit Den Haag aangehouden. Deze man wordt er van verdacht, uit een auto die geparkeerd stond in een parkeergarage aan de Amsterdamse veerkade, een autoradio te willen wegnemen. De eigenaar van deze auto kwam bij zijn auto aanlopen en zag de man in zijn auto zitten. De autoradio was reeds verwijderd. Hij heeft hierop de verdachte staande gehouden en overgedragen aan de politie. De auto radio is weer aangetroffen.

Meisje aangehouden voor belediging

Den Haag Op zaterdag 18 februari omstreeks 20.45 uur ontstond er wat problemen bij een uitgaansgelegenheid aan de Ferrandweg.

Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij voor de deur van die gelegenheid een grote groep jongeren staan. Het bleek dat er die avond diverse djs optraden en dat daarvoor teveel kaartjes waren verkocht. De zaak was vol en een grote groep kon niet meer naar binnen. De politie deelde de teleurgestelde bezoekers mede hun schade te verhalen maar gezien het rumoer en de overvolle zaak zich aldaar te verwijderen.

De meeste jongeren voldeden hieraan alleen een 20-jarig meisje uit Rijswijk vond het nodig een agent te beledigen en zij is hiervoor aangehouden.

Het bleef nog lange tijd onrustig in de omgeving. Men trof nog een auto aan waarvan de voorzijde was uitgebrand. Deze auto bleek van iemand te zijn die in de uitgaansgelegenheid een optreden verzorgde.

Hennepkwekerij aangetroffen

Den Haag Op zaterdag 18 februari om 22.05 uur kreeg de politie een melding dat er zou worden ingebroken in een pand aan de Beverweerdstraat.

Toen agenten ter plaatse kwamen bleek de toegangsdeur van het pand open te staan. In de woning werd een halfontruimde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en er zijn 61 planten in beslag genomen.

Man aangehouden na rijden onder invloed

Den Haag Op zondag 19 februari omstreeks 20.20 uur werd op de Troelstrakade een 33-jarige man uit Polen met zijn auto gecontroleerd. Agenten hadden de man slingerend zien rijden. Hij reed onder andere over een verhoogde middengeleiding en verloor hierdoor een wieldop.

De man moest een blaastest afleggen en is hierna aangehouden. Aan een politiebureau moest deze man wederom een blaastest doen en blies hij 920 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Dode man aangetroffen

Leidschendam-Voorburg Op zaterdag 18 februari omstreeks 13.00 uur, kreeg Politie Haaglanden een melding binnen dat iemand in een trein in het water langs de spoordijk aan de Loolaan iets verdachts in het water had zien liggen. Toen agenten aldaar gingen kijken ontdekten zij in een soort afgraving die vol water stond een stoffelijk overschot aan. Dit lijk lag in het midden van de plas met alleen nog een schouder boven water. Door personeel van de brandweer is dit lijk boven water gehaald. Het bleek te gaan om het stoffelijk overschot van een man.

De politie heeft de zaak in onderzoek. De identiteit van deze man is inmiddels bekend.

Vrouw slachtoffer van poging beroving

Leidschendam/Voorburg Op vrijdag 17 februari om 21.00 uur werd in de Van Faukenbergstraat een vrouw door twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen bedreigd en wilde men haar mobiele telefoon. De vrouw begon echter hard te gillen waarop de verdachten er vandoor gingen. De vrouw ging vervolgens de verdachten achterna maar raakte ze kwijt. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van Bureau leidschendam/Voorburg via telefoonnummer 0900-8844

Man aangehouden na overval op woning

Naaldwijk(Westland) Op vrijdag 17 februari omstreeks 19.40 uur werd een woning aan het Rozemarijn overvallen door twee gewapende mannen. De bewoner gelukte het één van de overvallers te overmeesteren en aan de politie over te dragen. Naar de tweede overvaller wordt gezocht.

Mishandeling

s-Gravenzande(Westland) Op vrijdag 17 februari om 22.00 uur werd in de Langestraat ter hoogte van de IJsbaan een 18-jarige man uit s-Gravenzande aangehouden. Deze man wordt er van verdacht een medewerker van die Ijsbaan te hebben mishandeld. De verdachte is meegenomen naar een politiebureau en de zaak wordt onderzocht.

Automobilist rijdt aantal malen in op menigte

Zoetermeer Op zondag 19 februari omstreeks 04.25 uur bevonden zich op een parkeerterrein aan de Van Der Hagenstraat een grote groep jongeren. Het bleek dat de bestuurder van een zilverkleurige Peugeot, type 206 diverse malen op deze groep had ingereden.

Een aantal mensen raakten licht gewond en konden door de GGD ter plaatse worden behandeld. Van de betrokken auto zou één van de ruiten zijn ingetrapt. De politie is bezig met een onderzoek naar de toedracht van dit incident.

Man neergestoken in woning

Wassenaar Op zaterdag 18 februari omstreeks 18.20 uur werd in een woning aan de Hofcampweg een 35-jarige man met een steekwond aangetroffen. In de woning werd een 43-jarige vrouw afkomstig uit Wassenaar aangehouden. Het slachtoffer is na behandeling van zijn verwonding ook aangehouden. De problemen liggen in de relationele sfeer.

Man aangehouden na inbraak

Pijnacker/Nootdorp Op vrijdag 17 februari omstreeks 21.00 uur werd in de Stationsstraat bij een bedrijf aldaar een inbraak gepleegd. Toen personeel het bedrijf betrad vluchtten er twee mannen weg. Eén van de verdachten een 16-jarige Hagenaar kon ter plaatse worden aangehouden en zijn maat heeft zich later op het politiebureau aangegeven.

Vrouw aangehouden na vernieling autos

Delft Op zaterdag 18 februari omstreeks 14.15 uur werden agenten gezonden naar de kruising Meesterweg met de Röelstraat. Hier zouden een groot aantal geparkeerd staande autos bekrast zijn. Ter plaatse werden 8 autos aangetroffen die flink waren bekrast. Een getuige had gezien dat een vrouw met een rollator dicht langs deze autos had gelopen. Later is een vrouw uit Delft voor deze zaak in haar woning aangehouden. Zij wordt er van verdacht de autos bekrast te hebben.

Twee mannen aangehouden na vernieling en overlast

Delft Op 17 februari omstreeks 22.00 uur ontstond er een vechtpartij bij een tramhalte aan de Westvest. Twee mannen die kennelijk onder invloed van drank waren bezorgden aldaar wat overlast. Zij schreeuwden onder andere dat zij wilde vechten. Een persoon uit groep jongeren die aldaar ook bij de halte stonden wilde dit wel. Hij gaf één van de mannen een klap met een voorwerp waarop deze een hoofdwond op liep. De groep stapte vervolgens in een tram en het slachtoffer sloeg tegen een ruit van de tram. Hierdoor ontstond een ster in de ruit en de trambestuurder wilde niet verder rijden. De groep jongeren is vervolgens weggegaan. De twee mannen werden aangehouden voor vernieling van de ruit van de tram. Korte tijd later dook deze groep jongeren weer op in de omgeving van het Stationsplein. Hier ontstond een wat grimmige sfeer en werd er door de politie aan de groep verzocht zich te verwijderen. Toen men hier niet aan voldeed werd de groep met gepast geweld uiteen gedreven.

Regio naal Opsporingsprogramma via internet te bekijken

Vanaf vandaag kunnen burgers het regionale opsporingsprogramma Team West van RTV West, op internet bekijken. Heb je het programma gemist of wil je de uitzending nog eens zien ga dan naar de site www.teamwest.nl. Het aanbieden van het programma via internet maakt het nu ook mogelijk dat alle bewoners van Hollands Midden Team West kunnen zien. Zo is het in de Krimpenerwaard niet altijd mogelijk geweest Team West te bekijken. De politie hoopt op deze manier op meer kijkers en daarmee ook op meer tips die helpen om zaken op te lossen.

Voor tips speciaal voor het opsporingsprogramma Team West heeft Politie Hollands Midden een nieuw eigen nummer, namelijk 071-5249039. Voorheen gingen de tips nog naar het algemene politienummer 0900 - 8844. Om verwarring te voorkomen, is nu gekozen voor een eigen nummer. Het nummer komt wel uit in de centrale van de afdeling Teleservice van Politie Hollands Midden, zodat een professionele opvang en registratie van de tips is gewaarborgd. Politie Haaglanden gebruikt voor het programma het telefoonnummer 070-4241500