Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 19 februari

* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN NA SCHIETPARTIJ

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord heeft zondagochtend een 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden na een schietpartij op de Roentgenstraat. Rond twee uur meldden getuigen dat er op straat een aantal schoten was gelost. Hierbij vielen geen gewonden. Politiemensen stelden een onderzoek in en hielden, aan de hand van het opgegeven signalement, op de Prins Hendrikkade een verdachte aan. De Rotterdammer is meegenomen naar het politiebureau en voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. De recherche van het district Noord stelt een nader onderzoek in.


* JONGEREN NA MISHANDELING AANGEHOUDEN
MAASSLUIS - De politie van het district Waterweg-Noord heeft zaterdagmiddag drie Schiedammers van 16 jaar en twee Rotterdammers van 18 en 19 jaar oud aangehouden na een mishandeling op het Lepelaarplantsoen. Het vijftal wordt ervan verdacht een 19-jarige man uit Maassluis, om nog onbekende aanleiding, te hebben mishandeld. Dit gebeurde omstreeks half vijf. Het slachtoffer werd hierbij door een groep jongeren benaderd en kreeg meerdere klappen, onder meer met een slagwapen. De 19-jarige man raakte gewond en werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Politiepersoneel stelde na de melding een uitgebreid onderzoek in en hield op de Horvathweg de verdachten in een auto aan. In de auto werden twee slagwapens aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Drie Rotterdammers van 17, 18 en 19 jaar oud zijn zondagochtend aangehouden na een inbraak in een bedrijfspand aan de Passerelstraat.
Rond half vijf meldde een getuige dat een aantal personen via een glazen dak had ingebroken in het bedrijfspand. Politiemensen troffen op het dak een verdachte aan die net zijn hoofd door het ontstane gat stak. Hierop werden de verdachten aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* MAN OVERLEDEN NA ONGEVAL
ROTTERDAM - Een 27-jarige automobilist uit Rotterdam is zondagochtend omstreeks vier uur overleden na een verkeersongeval op de Waalhavenweg.
Door nog onbekende oorzaak verloor de Rotterdammer tijdens het autorijden de macht over het stuur en belandde tegen een verkeerslichtinstallatie. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelde een nader onderzoek in.


* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN
HOOGVLIET - Politiemensen van het district Zuid hebben zaterdagavond een 15-jarige Rotterdammer aangehouden na een straatroof op het Carmenhof. Omstreeks half zes werden surveillerende agenten aangesproken door een 13-jarige jongen uit Rotterdam. Hij vertelde dat hij zojuist door twee jongens van zijn mobiele telefoon was beroofd. Er werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, dat leidde tot de aanhouding van de verdachte op het Arubaplein. De 15-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.
De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.

Uitgave zaterdag 18 februari

* VROUW AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

BARENDRECHT- Een 36-jarige vrouw uit Barendrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag in haar woning aan de Boelehaven aangehouden voor huiselijk geweld. De vrouw had een 38-jarige man uit Barendrecht met hete olie en een mes verwond. De Barendrechtse is meegenomen naar het politiebureau. De aanleiding voor de mishandeling ligt in de relationele sfeer. De man is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum waar hij een nacht ter observatie werd opgenomen.


* LOODS IN BRAND
ROTTERDAM-BOTLEK- In een loods aan de Shannonweg werd vrijdagavond rond tien uur brand ontdekt. In de loods bevonden zich diverse overslaggoederen, waaronder koffie, fruit, kleding en diverse andere goederen.
Rond elf uur werd het signaal zeer grote brand gegeven. Omliggende wegen, waaronder korte tijd de rijksweg A15, werden afgesloten in verband met de grote rookontwikkeling. In de omgeving is diverse malen gemeten, er werden geen gevaarlijke waarden gemeten waardoor er geen sprake was van gevaar voor de omgeving. De brandweer is de hele nacht en ochtend bezig geweest met het blussen. Het nablussen kan nog wel enkele dagen in beslag nemen. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.