Gemeente Hellendoorn


Verbreding tunnel Rijksweg 35

Door de provincie Overijssel is een discussie opgestart over de tunnel in Nijverdal. Een tunnel moet zeker 100 jaar mee kunnen. De conclusie is dan, dat wanneer er over bijvoorbeeld 35 jaar meer verkeer over de weg moet, de tunnel daarop berekend moet zijn. Om misverstand te voorkomen: de tunnel zal met één rijstrook worden aangelegd, maar breed genoeg zijn om in de verre toekomst voor twee rijstroken geschikt te maken.

De gedeputeerde met Verkeer in portefeuille, de heer J. W. Klaasen, wil de Provinciale Staten vragen geld beschikbaar te stellen om de tunnel in Nijverdal breder te maken. Volgens de gedeputeerde komt er dan een toekomstvaste tunnel.

Het gemeentebestuur van Hellendoorn legt de prioriteit op de verlenging van de open tunnelbak, namelijk onder de G. van der Muelenweg door. Dit komt de leefbaarheid van onze gemeente ten goede en biedt een betere verkeersafwikkeling rond het kruispunt bij het politiebureau. De gemeente heeft in de gesprekken met de provincie dan ook aangegeven dat een besluit de tunnel breder aan te leggen voor de gemeente onlosmakelijk verbonden is met een verlenging van de tunnelbak. Het is voor de gemeente én én en niet én of.