Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 20 februari 2006

Staart van pony afgeknipt: eigenaresse doet aangifte

ETTEN-LEUR: Een 31-jarige inwoonster van Etten-Leur heeft vrijdag aangifte gedaan van dierenmishandeling. De vrouw kwam vrijdagmiddag tot de ontdekking dat de staart van haar pony was afgeknipt. Het beestje staat in een weiland aan de Turfstraat. s Morgens om 05:45 uur was alles nog in orde met haar pony. Toen zij rond 16:45 uur bij haar dier kwam bleek de staart van ca. 50 centimeter te zijn afgeknipt of afgesneden.

Politie controleert snelheid ruim 1800 automobilisten

ZUNDERT: De politie heeft vrijdagmiddag aan de Rucphenseweg een snelheidscontrole gehouden. Ruim 1800 automobilisten passeerden de radarauto. 85 van hen reden te hard. De maximum snelheid ter plaatse bedraagt 80 km/u.

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval: politie neemt bloedproef af

ETTEN-LEUR: Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Rijksweg A58 is in de nacht van vrijdag op zondag een 48-jarige inwoner van Roosendaal gewond geraakt. De man raakte rond 01:45 uur de macht over het stuur van zijn auto kwijt, raakte de linkervangrail en kwam aan de rechterzijde in een sloot tot stilstand. De Roosendaler raakte gewond aan zijn gezicht en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie vermoed dat hij onder invloed van alcohol verkeerde en heeft een bloedproef afgenomen. Het resultaat daarvan laat nog enige tijd op zich wachten.

Vrouw overvallen in woning

BREDA: Een 65-jarige vrouw is vrijdagavond beroofd in haar woning aan de Middellaan. Rond 20:45 uur werd er bij haar aan de deur aangebeld. Toen zij open deed stapte een haar onbekende ca. 35 jarige vrouw haar woning binnen. De onbekende vrouw zei dat ze moest bellen, maar begon direct enkele kasten op te trekken en spulletjes, waaronder enkele sieraden, van het slachtoffer in een tas te stoppen. Toen de 65-jarige de politie wilde bellen trok de vrouw de snoer van de telefoon kapot, waarna zij met de buit de woning weer verliet. Het slachtoffer was zeer ontdaan van het gebeuren. De politie heeft bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. De technische recherche heeft een sporenonderzoek uitgevoerd. De politie is gestart met een buurtonderzoek.

Politie surveilleert in Bredase uitgaanscentrum

BREDA: In het kader van horecatoezicht heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag te voet gesurveilleerd in het uitgaanscentrum van Breda. Aan de Haven werd een 18-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden. De jongen tastte rond 02:20 uur de openbare orde zo aan dat agenten besloten om hem mee te nemen naar het bureau. Om 02:55 uur werd nagenoeg op de zelfde plaats een 20-jarige inwoner van Langeweg aangehouden. De man vond het nodig om agenten uit te schelden. Het tweetal was op dat moment bezig met het bekeuren van een wildplasser. Vier personen gingen op de bon omdat zij drug gebruikten, vier wildplasser verdwenen in het bonnenboekje en tussen de ruitenwisser van vijf automobilisten werd een bekeuring gestopt vanwege fout parkeren.

Motorfiets gestolen

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Groenedijk een motorfiets gestolen. De eigenaar had zijn zwarte Yamaha Faser 600 geparkeerd in de centrale berging. Zaterdagmorgen even na 08:00 uur was zijn voertuig verdwenen. Het kenteken van de motor is MY-44-VN.

Buurtbewoonster voorkomt erger bij bedrijfsinbraak

KLUNDERT: Een oplettende getuige heeft zaterdag voorkomen dat dieven er met nog meer spullen, dan een computerscherm vandoor gingen uit een bedrijfspand aan de Molenvliet. De vrouw hoorde rond 22:30 uur glasgerinkel op een bedrijfsterrein bij haar in de omgeving. Toen ze een kijkje nam zag verdachte personen rond het bedrijf, die zij vervolgens aanriep. In een gereedstaande auto kozen zij het hazenpad. De politie is gestart met een buurtonderzoek en heeft de technische recherche ingeschakeld voor een sporenonderzoek.

Stappers aangehouden in uitgaansgebied

BREDA: Aan de Haven heeft de politie zondagmorgen een 18-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 02:40 uur kreeg de politie een melding dat een persoon zich lastig gedroeg op straat. Agenten de in het centrum aanwezig waren troffen de man luidkeels schreeuwend aan en zagen dat hij op de motorkap van een passerende auto ging liggen. De Bredanaar werd voor verstoring van de openbare orde aangehouden. De automobilist reed door. Onbekend is of de eigenaar schade heeft aan zijn personenauto. Na verhoor is de verdachte heengezonden met een proces-verbaal.

Aan de Haven werd door politie bikers een 23-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden voor belediging van de fietsende politieagenten. De man was rond 03:30 uur verwijderd uit een horecagelegenheid aan het Kerkplein vanwege zijn irritante gedrag binnen. Dat zette hij voort op straat. Agenten gaven hem de opdracht om de stad te verlaten, waarop hij hen beledigde. Op het bureau maakte de Amsterdammer excuses voor zijn uitlatingen. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Agenten bekeurden verder nog vier wildplassers, een automobilist die door rood licht reed, een stapper met drugs op zak en een stapper die zich niet kon legitimeren. Onder de ruitenwisser van 17 geparkeerde autos werd een bekeuring gedaan vanwege fout parkeren.

Beschonken automobilist aangehouden

BREDA: Aan de Torenstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 37-jarige automobilist uit Breda aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies de man op het ademanalyseapparaat een waarde van 675 ug/l. Met een rijverbod van 7 uur is hij heengezonden. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd.

Auteur: Henk Snepvangers