Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 20 februari 2006

Courageteam valt woning binnen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagmiddag aan de Auvergnestraat een 20-jarige inwoner van Kapellen aangehouden. De man bleek bij controle ruim 30 gram softdrugs bij zich te hebben. Rond 17:00 uur werd een 31-jarige Belg uit Mechelen betrapt met bijna 20 gram softdrugs. Ook hij werd aangehouden. Naar aanleiding van de aangetroffen drugs en het verhoor van de twee Belgen viel het drugsteam Courage van de politie vrijdagavond een woning aan de Auvergnestraat binnen. In het pand werden twee personen aangehouden, een 37-jarige inwoner van Bergen op Zoom en de 28-jarige bewoner van het pand. In de woning vond de politie in totaal 160 gram hasj. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Roosendaler slachtoffer van oplichting

ROOSENDAAL: Een 29-jarige inwoner van Roosendaal heeft vrijdag aangifte gedaan van oplichting. Vrijdag bood een aantal onbekende mannen hem een laptop en digitale camera te koop aan. De Roosendaler was na het zien van de spullen overtuigd en betaalde de mannen een bedrag van 1000 euro. In ruil kreeg hij hiervoor een tas met zijn gekochte apparatuur overhandigd. Bij thuiskomst bleek hij te zijn opgelicht en dat in de tas enkel karton en enkele flessen drank in een laptoptas zatten.

Politie houdt man aan na mishandeling ex-vrouw

STEENBERGEN: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 34-jarige inwoner van Steenbergen aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 32-jarige ex-vrouw en haar nieuwe vriend. De mishandeling vond plaats in de woning van de vrouw. Rond 01:30 uur greep de Steenbergenaar zijn ex bij de keel en deelde enkele rake klappen uit tegen het hoofd van haar nieuwe vriend. De politie kon hem enige tijd later aanhouden in een woning aan de Spelleborg. Hij is in verzekering gesteld.

Diefstal auto bij garagebedrijf

STEENBERGEN: Vrijdag is bij een autodealer aan de Bredasestraat een nieuwe volkswagen Jetta, zwart van kleur ontvreemd. Het kenteken van de auto is 11-RX-HJ. Aan beide zijden van de auto staat in oranje letters: www.de nieuwe jetta.nl. De auto stond geparkeerd voor de garage van de autodealer. De dader heeft in een onbewaakt ogenblik kans gezien om in het bezit te komen van de autosleutels.

Halsters echtpaar aangehouden na winkeldiefstal met geweld

HALSTEREN: In een winkel aan de Vogelenzang in Halsteren werd een echtpaar met kinderen betrapt toen zij kaas, vlees en vleeswaren mee wilden nemen zonder te betalen. De 37-jarige vrouw ging met de kinderen de winkel uit. Haar 38-jarige man ging met personeelsleden op de vuist toen bleek dat de politie gebeld werd. De man kon later op de dag door de politie thuis in Halsteren worden aangehouden. Zijn echtgenote was al door winkelpersoneel aangehouden. Na verhoor is de Halsterse heengezonden. Haar man is in verzekering gesteld. De Halstenaar had nog een proeftijd voor een soortgelijk delict.

Diefstal kopen leidingen

RUCPHEN: Een bedrijf uit Hooge Mierde heeft aangifte gedaan van diefstal uit koper uit een in aanbouw zijnde appartementencomplex aan het Raadhuisplein in Rucphen. De koperen leidingen werden uit de muren en vloeren getrokken. In totaal werd er voor 700 Euro koper ontvreemd.

Winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: Bij een bouwmarkt aan de Borchwerf is vrijdagmiddag een 44-jarige inwoner van Roosendaal betrapt op winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag dat de man de bouwmarkt wilde verlaten met goederen in zijn jas die hij niet had betaald. Na verhoor is de Roosendaler heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt twee verdachten aan na mishandeling

ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Markt een 19-jarige inwoner van Roosendaal en een 18-jarige inwoner van Sint Willebrord aangehouden. Surveillerende agenten waren rond 02:00 uur getuige van het feit dat de jongen uit Willebrord een kopstoot gaf aan een 17-jarige Roosendaler. Toen een vriend tussen beide kwam bemoeide de 19-jarige Roosendaler zich ook met de zaak en deelde enkele vuistslagen uit. Na verhoor zijn zij zaterdagmiddag heengezonden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de rol van alle betrokkenen.

Politie onderzoekt woninginbraken

SINT-WILLEBRORD: Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Berkenrijs. Tijdens een half uur afwezigheid van de bewoner hebben inbrekers tussen 21:45 en 22:15 uur kans gezien om na het openbreken van de achterdeur hun slag te slaan. De buit bestaat uit sieraden en een geluidsinstallatie.

SPRUNDEL: In een woning aan de Luienhoeksestraat is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De bewoner ontdekte de inbraak bij thuiskost. De dader forceerde een raam om binnen te komen. Het gehele huis bleek doorzocht te zijn. De buit bestaat uit sieraden en een laptop.

WOUW: Zaterdag is tussen 09:00 en 22:30 uur ingebroken in een woning aan de Heining. De dader kwam binnen na het openbreken van een uitzetraam. De inbraak werd bij thuiskomst ontdekt. Op dit moment is niet bekend of er goederen zijn weggenomen.

Bergenaar aangehouden na huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in een woning in het centrum van Bergen op Zoom een 52-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man zit vast op verdenking van huiselijk geweld. Kort na 02:00 uur belde zijn 43-jarige vriendin de politie, omdat zij door haar vriend was mishandeld. Toen agenten ter plaatse kwamen trof zij het paar aan in de woning. De vrouw had een kapotte lip en een dikke wang.

De politie nam de Bergenaar voor verhoor mee naar het bureau.

Politie houdt man aan na uitdelen kopstoot

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man deelde rond 02:30 uur na een woordenwisseling op de Lievevrouwestraat een 20-jarige plaatsgenoot een kopstoot uit op zijn neus. Surveillerende agenten konden de verdachte op aanwijzen van een getuige direct aanhouden. Hij is ingeloten. Korte tijd later werd in de Londonstraat een vriend van de 22-jarige Bergenaar aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De 24-jarige inwoner van Bergen op Zoom maakte zich niet uit de voeten toen agenten hem te verstaan gaven te vertrekken. De man hinderde het werk van de politie tijdens een de aanhouding van zijn vriend en wilde als maar weten wat er was gebeurd. Na meerdere opdrachten om te vertrekken bleef hij in de weg staan. Dat kwam ook hem op een arrestatie te staan. Na verhoor is hij in de loop van de dag heengezonden.

Politie houdt man aan na mishandeling

ROOSENDAAL: Aan de Molenstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 20-jarige man uit Oud-Gastel. Rond 02:30 uur werden agenten gewezen op een vechtpartij op straat. Het slachtoffer was vol op zijn gezicht geslagen, nadat hij opmerkingen had gemaakt over de carnavaleske outfit van de Roosendaler. Met vermoedelijk een gebroken neus en een hersenschudding is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Auteur: Henk Snepvangers