Gemeente Goirle


Wethouder Jan Hoedemaker opent glasbaktentoonstelling

Tot dinsdag 7 maart a.s. is in de bibliotheek aan de Kloosterstraat 22 in Goirle de glasbaktentoonstelling te zien. Het is een mobiele tentoonstelling in de vorm van - hoe kan het ook anders - een glasbak. De tentoonstelling legt op een leuke en leerzame manier uit hoe het inzamelen en recyclen van verpakkingsglas in de praktijk werkt. Door letterlijk een kijkje in een glasbak te nemen krijgen de bezoekers informatie over wat wel en niet in de glasbak mag, over het recyclingsproces en over de verwerking van de scherven tot grondstof voor de productie van nieuwe verpakkingen.

Enkele basisscholen nemen deel aan het glasbakproject. Daarnaast worden op de bieb glaslessen verzorgd voor de deelnemende scholen.

Prijzen te winnen
In het kader van de tentoonstelling zijn er drie wedstrijden. Een prijsvraag voor volwassenen, een ontwerpwedstrijd voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar en een kleurwedstrijd voor kinderen tot en met 6 jaar. De formulieren hiervoor zijn te verkrijgen bij de bibliotheek. Iedereen tot en met 12 jaar die het formulier inlevert ontvangt een bellenblaaspen. In iedere categorie zijn leuke prijzen te winnen.

De tentoonstelling is te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Onlangs opende wethouder Hoedemaker samen met een twintigtal kinderen de glasbaktentoonstelling.