Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 20 februari 2006

Persbericht

Bouwvergunning fase 1 Tonckenshuis verleend

Gemeente De Wolden heeft het eerste deel van de bouwvergunning verleend voor het vernieuwen, vergroten en veranderen van het Tonckenshuis. Het Tonckenshuis is een verzorgingscentrum voor ouderen in Zuidwolde. Om deze eerste vergunning te kunnen verlenen, moest de gemeente een verzoek indienen bij de provincie Drenthe. Het bouwplan paste niet in het, door de provincie, vastgestelde bestemmingsplan 'Zuidwolde-dorp'. Wij waarderen het zeer dat de provincie de verklaring van geen bezwaar heeft afgegeven.

Het plan is om het huidige Tonckenshuis te slopen, met behoud van de oude burgemeesterswoning en een nieuw zorgcentrum te bouwen met verschillende zorgwoningen voor verschillende doelgroepen ouderen. Het bouwplan omvat 30 psychogeriatrische plaatsen, 55 zorgappartementen, 2 appartementen voor kortdurende opnamen en 22 inleunappartementen met de daarbij behorende algemene voorzieningen.

De gemeente gaat het bouwplan nu technisch toetsen. Als deze gegevens tijdig binnen zijn, hopen we dat over 6 weken de definitieve vergunning kan worden verleend.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --