Gemeente Nieuwegein

Stadshart Nieuwegein selecteert toonaangevende architecten

In het persbericht van 14 februari jongstleden maakt de Stadshart Nieuwegein c.v. de architecten bekend voor de locaties 1, 4a, 7 en 8.

De keuze is gevalen op twee toonaangevende Nederlandse architecten: Pi de Bruijn van De Architecten Cie. en Liesbeth van der Pol van Atelier Zeinstra Van der Pol.

De architecten zijn door ontwikkelingscombinatie Stadshart Nieuwegein CV (een samenwerkingsverband tussen ING Real Estate Development en Multi Vastgoed v/h AM Vastgoed) geselecteerd in overleg met belegger Corio, de gemeente Nieuwegein en het Quality team.

De locaties 1, 4a, 7 en 8 uit het OOB (Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad) bestaat uit ± 35.000 m² commercieel onroerend goed (gedeeltelijk vervanging van bestaande winkels) en ongeveer 240 woningen.

De architecten zijn inmiddels gestart met de opzet van het voorlopig ontwerp. Dit ontwerp zal in het voorjaar van 2006 gereed zijn.

Lees hier het persbericht van Stadshart Nieuwegein c.v. Kijk voor meer informatie over de architectenbureaus op www.cie.nl en www.zeinstravanderpol.nl


-20 februari 2006-