Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PowerPoint-bestanden kosten vele keren meer dan gedacht

Compressie noodzakelijk om netwerk- en opslagkosten in de hand te houden

Mijdrecht, 20 februari 2006 - Een enkel PPT-bestand neemt veel meer ruimte in beslag dan vaak gedacht. Dat komt door de back-up procedures van organisaties en de uitwisseling via e-mail. Een enkel bestand is in een doorsnee organisatie op minimaal 10 plaatsen opgeslagen: in de documenten directory van de gebruiker, in zijn e-mail postvak, op de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse back-updragers. Een PowerPoint bestand van 2 MB vraagt dus om minimaal 20 MB opslagruimte. Dat blijkt uit een analyse van PowerPressed, leverancier van compressiesoftware.

"Vaak is het nog veel meer. PowerPoint-bestanden worden doorgaans naar een aantal mensen gemaild. Per ontvanger zijn ze dus eenmaal opgeslagen in de Outlook-map 'Verzonden e-mail'. En worden ze dus ook in de back-up procedures meegenomen. Stuur het bestand naar vijf mensen, en het is minimaal 40 keer ergens opgeslagen. Compressie is een must om opslagruimte - en bandbreedte - te sparen." Dat zegt Norman Manley, directeur van Dutch Partners International, de distributeur van PowerPressed in de Benelux.

PowerPressed komt na analyse op de volgende cijfers:


* Kosten voor Network disk opslag zijn gemiddeld ¤ 148 per GB per jaar


* Kosten voor bandbreedte zijn gemiddeld ¤ 28 per GB per jaar


* Er bestaan minstens 10 back-up kopieën van elk willekeurig bestand


* Er bestaan minstens 10 gedistribueerde kopieën van een doorsnee PowerPoint-presentatie


* Kosten voor opslag en bandbreedte van 1 PowerPointpresentatie:


* (148+28)/1000 *20 = ¤ 3,52 per MB


* Een gemiddelde Powerpoint-presentatie is 10 MB, en kost derhalve ¤ 30,52


* De heavy PowerPoint user heeft 1 gigabyte aan Powerpoint presentaties opgeslagen

Compressie tot 50% leidt tot de volgende besparingen:


* (148+28)/1000*500*20 = ¤ 1.760 per gebruiker per jaar


* (148+28)/1000*5*20 = ¤ 17,60 per presentatie

Het gaat hier om ruwe cijfers en aannames. Toch mag duidelijk zijn dat compressie noodzakelijk is om kosten te besparen en het beheer te vereenvoudigen. Besparingen kunnen oplopen tot vele honderden euro's per jaar. "De zakelijke gebruiker heeft zijn compressiesoftwarelicenties binnen een maand terugverdiend," zegt Manley. "Compressie wordt zeer belangrijk. PowerPressed wil daarin voorzien. We leveren nu de PowerPressed compressie add-in voor PowerPoint. Compressietools voor de andere producten uit de Office suite en voor PDF komen er aan."

PowerPressed wordt gedistribueerd door Dutch Partner International. Kijk op www.powerpressed.com/nl

Dutch Partners International

Software broker DPI is de Nederlandse vertegenwoordiger van een Europees netwerk van bedrijven die internationale softwareaanbieders in staat stellen op een eenvoudige en kosteneffectieve manier nieuwe geografische markten te betreden. DPI vindt geschikte locale partners in marketing en sales voor softwareleveranciers die de Benelux-markt op gaan. DPI heeft veeljarige ervaring in het ondersteunen van Amerikaanse softwarebedrijven bij het opzetten en uitbouwen van hun activiteiten in diverse regio's. Kijk voor meer informatie op www.dutchpartners.com



Ingezonden persbericht