Vereniging Nederlandse Gemeenten

OPROEP AAN MILIEUWETHOUDERS: DENK MEE OVER DE AGENDA LOKAAL MILIEUBELEID!

De VNG nodigt alle milieuwethouders uit om deel te nemen aan een bestuurlijke consultatie over de Agenda Lokaal Milieubeleid. De bijeenkomst vindt plaats op 20 februari van 14:00-17:00 uur in Utrecht.

De VNG presenteert in het voorjaar, namens de gemeenten, een eigen Agenda Lokaal Milieubeleid 2006-2010. Centraal in deze agenda staat wat gemeenten de komende jaren kunnen bijdragen aan een verbetering van de leefomgevingkwaliteit en aan een verbetering van de dienstverlening richting burgers en bedrijven.

De afgelopen jaren heeft u gewerkt aan het vormgeven en uitvoeren van het milieubeleid. Graag horen wij van u hoe u deze uitvoering heeft ervaren de afgelopen jaren. Heeft milieu binnen uw gemeente een sterke of een zwakke positie bij onderhandelingen? Tegen welke belangen strijdt u het hardst? Heeft uw gemeente milieuambities en is het lastig om deze te realiseren? Wat heeft u nodig om deze milieuambities te realiseren?

Deze en meer vragen zullen aan de orde komen tijdens de consultatie. De VNG wil een duidelijk beeld vormen over uitvoering van het milieubeleid, knelpunten en mogelijkheden.

Indien u aanwezig wilt zijn kunt u zich tot en met 13 februari aanmelden bij francis.karg@vng.nl.