Ingezonden persbericht


Uit Nieuwsbrief 203.10 van de Disciplinegroep Public Health van het Julius Centrum

JEUGDARTSEN ENTHOUSIAST OVER DIVERSITEIT IN HUN WERK

Verschillen in ethniciteit en religie zijn boeiend, vermoeiend en altijd weer leuk, zo vatte een van de co-schap verlenende jeugdartsen haar mening samen over de diversiteit in de kinderen die zij dagelijks ziet. Deze co-schapverleners kwamen op 6 februari bijeen om op de jaarlijkse Van Geunsconferentie het sociaal geneeskundig onderwijs op hun gebied bij het UMC Utrecht door te nemen. De conferentie startte met een overzichtscollege van Julius docent dr. Margriet van Baar over diversiteit van gezondheidsklachten naar ethnische afkomst, religie, inkomen, opleidingsniveau, leeftijd en geslacht. Daarna gingen de co-schapverleners aan de slag met een casus van een co-assistent van gereformeerde afkomst die zelf om godsdienstige redenen niet gevaccineerd is en als co-assistent een schoolklas moet vaccineren. Julius docent en jeugdarts Ingrid Staal had deze casus ontworpen.

De vergelijkbare Van Geuns bijeenkomst voor bedrijfsartsen vindt plaats op maandag 6 maart, 1600 -2000 uur. Die gaat over de diversiteit in gezondheidsklachten van befdrijfsartsen. Ben jij bedrijfsarts en wil jij aan de gratis Van Geunsbijeenkomst deelnemen, weet dan dat je vier accrediteringspunten verdient. Wil je komen, stuur dan een email naar assistent onderwijs coördinator Marijke van Straaten op M.C.vanStraaten@umcutrecht.nl

VERANTWOORDING

Wil je meer weten of een activiteit bijwonen naar aanleiding van een bericht, neem dan contact op. Wil je delen van de nieuwsbrief verspreiden onder collega's, doe dat. Je collega's kunnen zich ook aanmelden voor rechtstreekse toezending. Je meldt je aan en af door een mail te sturen naar Guus.Schrijvers@wxs.nl.

De nieuwsbrief is gericht aan een aantal relaties van de Disciplinegroep: collega's binnen en buiten het Julius Centrum, pao- en keuzeblok studenten, gastdocenten, stage-verleners aan co assistenten Sociale Geneeskunde, onderzoeksrelaties, subsidiënten en overigen die geïnteresseerd zijn in Utrechts Volksgezondheids onderwijs en in onderzoek naar zorginnovaties, ketenzorg en transmurale zorg. De Nieuwsbrief verschijnt wekelijks op zondag of maandag. Eerdere edities tref je aan vanaf nr 65 op de internetsite www.integratedcare.nl Opsteller van deze nieuwsbrief is:

Guus Schrijvers

Hoogleraar Structuur en functioneren van de Gezondheidszorg

Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde

Universitair Medisch Centrum Utrecht

email: a.j.p.schrijvers@umcutrecht.nl

tel 030 250 9359