Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

De Zonnehof, centrum voor moderne kunst

Amersfoort, februari 2006

Activiteiten rond de tentoonstelling Jan Wolkers - hommage aan een dubbeltalent in De Zonnehof

In De Zonnehof, centrum voor moderne kunst te Amersfoort, is tot en met 9 april de tentoonstelling Jan Wolkers - hommage aan een dubbeltalent te zien. Rond deze tentoonstelling organiseert De Zonnehof een aantal activiteiten, waaronder rondleidingen, een lezing door Peter van Zonneveld en een avond waarin Monique van de Ven in gesprek gaat over Jan Wolkers.

Op zondagmiddag 26 februari geeft Neerlandicus en Wolkers-kenner Peter van Zonneveld een lezing. Vorig jaar verscheen van hem het boek Terug naar Leiden en Oegstgeest - wandelen en fietsen met Jan Wolkers. Aan de hand van dit boek en zijn persoonlijke contact met Wolkers, laat Van Zonneveld zijn toehoorders nader kennismaken met Wolkers.

Wanneer: zondag 26 februari
Aanvang: 15.00 uur
Kosten: ¤ 10,-.

Op dinsdagavond 28 februari, gaat actrice Monique van de Ven in gesprek met kunsthistorica Gees-Ineke Smit. Gees-Ineke Smit leidt de avond in door een tijdsbeeld rond Wolkers' beeldend oeuvre te schetsen. Na de pauze volgt het gesprek met Monique van de Ven over Jan Wolkers. Tijdens deze avond brengen zangeres Anna Lafontaine en pianist Joost Schouten werk van onder andere J.S. Bach en Fauré ten gehore.

Wanneer: dinsdag 28 februari
Aanvang: 20.00 uur
Kosten: ¤ 10,-.

Rondleidingen
Wegens grote belangstelling biedt De Zonnehof een aantal extra rondleidingen aan. Op zondag 12 maart, zondag 26 maart en zondag 9 april kunt u de tentoonstelling onder deskundige begeleiding bekijken.

Wanneer: zondag 12 maart, zondag 26 maart, zondag 9 april Aanvang: 15.00 uur
Kosten: ¤ 5,- (exclusief entree museum).

Voor alle activiteiten is reserveren noodzakelijk (ma t/m do van 09.00-17.00)!

De Zonnehof, centrum voor moderne kunst
Bezoekadres:
Zonnehof 8
3811 ND Amersfoort
T 033 46 33 034
E info@dezonnehof.nl
www.dezonnehof.nl

////////////////////////// EINDE BERICHT ///////////////////////



Ingezonden persbericht