Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 20 februari 2006

Vervolg succesvol concert Duo Mellema/Van Klaveren in Nieuw Land Erfgoedcentrum

Na een zeer geslaagd concert op 4 december jl. brengt het Duo Mellema/Van Klaveren op zondag 26 februari om 15.00 uur hun muziek ten gehore in Nieuw Land Erfgoedcentrum. Dit wordt hun laatste optreden in de concertreeks 'Muziek in de Winter.' Het repertoire van het Duo omvat de beste werken uit de traditionele saxofoon en pianoliteratuur, maar ook vele bewerkingen en originele composities, veelal gemaakt door henzelf. De nadruk ligt op 20ste-eeuwse muziek, van Mendelssohn (leefde 18de / 19de eeuw) tot Van Klaveren. Daartussen is alles mogelijk. De concertreeks 'Muziek in de Winter' organiseert Nieuw Land in samenwerking met Hydron Flevoland.

Duo Mellema/Van Klaveren

Soxofonist Ties Mellema en pianist Wijnand van Klavren treden al vele jaren samen op. Als ensemble gaan zij niet uit van 'solistisch duospel', maar van samenspel en kleur. Met hun enthousiaste en virtuoze uitvoeringen op hoog niveau weten ze een groeiend publiek aan zich te binden. Het duo stond recentelijk in de belangstelling vanwege hun aanzienlijke en zeer geslaagde aandeel aan het Grachtenfestival en het Prinsengrachtconcert 2004. Ook wonnen zij een tweede prijs tijdens het Wolfgang Jacobi Wettbewerb für Kammermusik der Moderne in München (2002). Onder anderen deze prijs stelde hen in staat de cd 'DUOS for Saxophone and Piano' op te nemen die in augustus 2004 verscheen. Voor de serie 'Het Debuut' van programmeur Ton Hartsuiker en Muziekcentrum Vredenburg zijn zij geselecteerd om begin 2005 een tournee door Nederland te maken.

Laatste concert 'Muziek in de Winter'.
Op zondag 19 maart om 15.00 uur geeft het Brass Choir Midden-Nederland een bijzonder concert in Nieuw Land. Dit is tevens de afsluiter van de succesvolle concertreeks 'Muziek in de Winter'. De toegangsprijs voor de concerten bedraagt E 7,50 en wie ook het museum bezoekt, betaalt slechts E 3,50. U kunt plaatsen reserveren bij de receptie van Nieuw Land, telefoon (0320) 22 59 00 of per e-mail receptie@nieuwlanderfgoedcentrum.nl.



Ingezonden persbericht