Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

20-02-2006
Carnavalsoptochten in gemeente Eersel in 2006

Tijdens de komende carnavalsdagen vinden in de zes kerkdorpen van de gemeente Eersel optochten plaats die voor het verkeer enige stagnatie met zich zullen brengen. Waar nodig wordt een omleidingsroute aangegeven.

Hieronder treft u een overzicht van carnavalsoptochten per kern aan.

Duizel

Zondag 26 februari van 12.30 uur tot ongeveer 14.00 uur grote optocht, georganiseerd door carnavalsvereniging De Zwetsers via de volgende route:
opstellen op het Smisplein, Smitseind, Oude Kerkstraat, Beersbeemden, St. Janstraat, Kempstraat, Kruisstraat, Kerkakkers, Groenstraat, Smitseind en ontbinding bij het Smisplein.

Eersel


· Zaterdag 25 februari van 14.00 uur tot ongeveer 15.00 uur optocht, georganiseerd door
Jeugdstichting De Zwerm via de volgende route:
opstellen in de Haver, Boekweit, Groes, Voortseweg, Kapelweg, Dijk en ontbinding bij de Muzenval.


· Zondag 26 februari van 13.30 uur tot ongeveer 17.00 uur grote optocht, georganiseerd door carnavalsvereniging De Buurlanders via de volgende route:
opstellen op het plein voor het gemeentehuis aan de Dijk, Eikenburg, Kapelweg, Dijk, Markt, Nieuwstraat, Schoolstraat, Gebr. Hoeksstraat, Dijk, Kerkstraat en ontbinding bij de tent op het Carquefouplein.

In verband met de doorgang van de grote optocht in Eersel op zondag 26 februari is een parkeerverbod ingesteld in de Gebroeders Hoeksstraat, betreffende het gedeelte tussen de Stevensstraat en de Dijk. Daarnaast is op zondag 26 februari 2006 een parkeerverbod ingesteld voor de Aengilbertusstraat, omdat daar na afloop van de optocht tot maximaal 18.00 uur de carnavalswagens worden gezet.


· Maandag 27 februari van 11.00 uur tot ongeveer 12.30 uur kinderoptocht, georganiseerd door carnavalsvereniging De Buurlanders via de volgende route:
opstellen in de Kerkstraat bij de tent op het Carquefouplein, Willibrorduslaan, Gebr. Hoeksstraat, Dijk, Eikenburg, Kapelweg, Dijk, Kerkstraat en ontbinding bij de tent op het Carquefouplein.

Knegsel

Zondag 26 februari van 13.30 uur tot ongeveer 15.00 uur grote optocht van carnavalsvereniging De Blaarkoppen via de volgende route: opstellen op Het Groen, Den Alleman, Den Heuvel, Lindelaan, Steenselseweg, Het Groen en ontbinding bij gemeenschapshuis De Leenhoef.

Steensel

Zondag 26 februari van 13.00 uur tot ongeveer 16.00 uur grote optocht georganiseerd door de Optochtcommissie Nieuw Initiatief Karnaval Steensel via de volgende route:
Opstellen in de Frans van Nunenstraat, Hoogeind, Weverstraat, Grote Akker, Molenpad, Riethovenseweg, Joseph Schulteweg, ventweg,Eindhovenseweg oversteken, ventweg, Eindhovenseweg oversteken, ventweg, Korte Kerkstraat.

Vessem
Zondag 26 februari van 13.30 uur tot ongeveer 17.00 uur grote optocht van carnavalsvereniging De Spekstruiven via de volgende route: Opstellen in de Servatiusstraat, Groenewoud, Nachtegaallaan, Mr. de la Courtstraat, Flinkert, Oude Schoolstraat, Wilhelminalaan, Jan Smuldersstraat en ontbinding bij De Brouwketel.

Wintelre


· Zondag 26 februari van 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur grote optocht van Komité Organisatie Karnaval Wintelre via de volgende route:
opstellen op parkeerterrein bij discotheek 't Centrum, Kerkstraat, Kloosterstraat, Willibrordusstraat, Kerkstraat en ontbinding ter hoogte van de Akkerweg.


· Dinsdag 28 februari van 13.30 uur tot ongeveer 15.00 uur kinderoptocht van Komité Organisatie Karnaval Wintelre via de volgende route:
opstellen in de Akkerweg bij gemeenschapshuis De Rosdoek, Kerkstraat, Kloosterstraat, Willibrordusstraat, Kerkstraat, Akkerweg en ontbinding bij gemeenschapshuis De Rosdoek.

Wijziging busroute Eersel
In verband met de carnavalsoptochten in Eersel is op zaterdag 25 februari van 14.00 tot 15.00 uur, op zondag 26 februari van 10.00 tot 16.30 uur en op maandag 27 februari van 11.00 tot 13.00 uur slechts het busstation Eersel aan de Provincialeweg in gebruik. De bus rijdt op deze tijden niet door het dorp Eersel. Meer informatie kunt u vinden op de website van de BBA www.bba.nl